Aranygaluska

Hozzávalók:
  • 36 dkg liszt
  • 6 dkg vaj
  • 3 dkg cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 4 tojás sárgája
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál rum
  • egy kevés só
  • töltelék:
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg dió és porcukor

Aranygaluska elkészítése:
A fenti anyagból finom élesztős tésztát készítünk.
Ha megkelt, lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, 2 cm átmérőjű fánkszaggatóval kiszúrjuk.
A kiszaggatott tésztát olvasztott vajba és porcukros darált dióba forgatjuk, és kizsírozott, morzsával meghintett kuglóf formába rakjuk.
A formát félig rakjuk, majd újra kelesztjük.
Gyümölcsízzel, tej vagy borsodóval tálaljuk.

aranygaluska, liszt, vaj, cukor, élesztő, tojás sárgája, rum, dió, porcukor

Aranygaluska