Barackos lepény

Hozzávalók:
20 dkg liszt,
10 dkg margarin,
1 ,
1 kanál porcukor,
egy csipet só,
egy fél citrom,
egy késhegynyi szódabikarbóna,
sárga vagy őszibarack,
zsemlemorzsa és
4 tojásból készített piskótamassza.
Barackos lepény elkészítése:
A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, a tojássárgájával, a porcukorral, egy csipet sóval, egy fél citrom reszelt héjával, szódabikarbónával és annyi vízzel, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
Kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit, villával megszúrkáljuk, és félig megsütjük.
Ezután kivesszük, meghintjük finom zsemlemorzsával, és kirakjuk hámozott, kimagozott, félbevágott sárga- vagy őszibarackkal, és a tetejére öntjük a négytojásos piskótamasszát.
A sütőbe visszatéve most már úgy sütjük, akár a piskótatésztát.
Csak hidegen szeleteljük kockákra, porcukorral meghintve kínáljuk.
Ugyanezt elkészíthetjük szilvával is.

Barackos lepény

   Barna linzer    Berliner kocka    Bécsi diós kocka    Bécsi gyümölcspite    Bécsi kocka    Briós