Bécsi diós kocka

  • 2019-02-17

Hozzávalók:

30 dkg liszt,
15 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
1

töltelék
20 dkg cukor,
1 dl tej,
10 dkg dió,
1 kanál liszt,
vanília,
rum,
15 dkg vaj

Bécsi diós kocka elkészítése:

A hozzávalókból tésztát készítünk. A tésztát két, tepsi nagyságú, vékony lapra nyújtjuk.

A lapokat egyenként megsütjük, és a két lap közé a következő krémet töltjük: a cukrot a tejjel, a darált dióval, a liszttel és egy kevés vaníliával felfőzzük, majd hozzáadva 1 kanál rumot, a vajjal habosra keverjük.

Csak akkor töltjük, mikor a krém teljesen kihűlt.

Másnapig állni hagyjuk a megtöltött tésztát; akkor nedves késsel négyszögletes kockákra vágjuk.

Minden kocka tetejére egy fél diót teszünk, amelyet egy kevés krémmel erősítünk rá.
Porcukorral meghintve kínáljuk.

   Bécsi gyümölcspite    Bécsi kocka