Bécsi diós kocka

Hozzávalók:

30 dkg liszt,
15 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
1

töltelék
20 dkg cukor,
1 dl tej,
10 dkg dió,
1 kanál liszt,
vanília,
rum,
15 dkg vaj

Bécsi diós kocka elkészítése:

A hozzávalókból tésztát készítünk. A tésztát két, tepsi nagyságú, vékony lapra nyújtjuk.

A lapokat egyenként megsütjük, és a két lap közé a következő krémet töltjük: a cukrot a tejjel, a darált dióval, a liszttel és egy kevés vaníliával felfőzzük, majd hozzáadva 1 kanál rumot, a vajjal habosra keverjük.

Csak akkor töltjük, mikor a krém teljesen kihűlt.

Másnapig állni hagyjuk a megtöltött tésztát; akkor nedves késsel négyszögletes kockákra vágjuk.

Minden kocka tetejére egy fél diót teszünk, amelyet egy kevés krémmel erősítünk rá.
Porcukorral meghintve kínáljuk.

   Bécsi gyümölcspite    Bécsi kocka    Briós    Bundás banán    Burgonyás csokoládétorta    Búrkifli

Bécsi bélszín
Bécsi diós kocka
Bécsi gyümölcs pite
Bécsi omlett
Bécsi töltött kacsa
Bécsi kocka