Bécsi gyümölcspite

  • 2019-02-17

Bécsi gyümölcspite, Hozzávalók:

25 dkg liszt,
14 dkg margarin,
1 tojássárgája,
2 kávéskanál porcukor,
1 evőkanál citromlé vagy bor;
tetejére:
5 tojásfehérje,
5 evőkanál cukor,
20 dkg eper.

Bécsi gyümölcspite elkészítése:

A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Egy fél órát hideg helyen pihentetjük.

Azután kinyújtjuk, és takaréklángon szép világossárgára sütjük.

Kivesszük a sütőből, akkor a tojásfehérjékből kemény habot verünk, belekeverjük a cukrot.

Ezt a keveréket a tésztára kenjük, s azután eperszemekkel kirakjuk a tetejét.

Visszatesszük a sütőbe, és takaréklángon szárítjuk.

   Bécsi kocka    Briós