Csokoládés sütemények Csokis sütik


Csokoládészelet Csokoládébomba Csokoládé kocka

Burgonyás csokoládétorta

Burgonyás csokoládétorta elkészítése: A tojássárgákat, a cukrot, a rumot negyedórán át kevergetjük.
Hozzáadjuk a kakaót, a főtt, szitán áttört burgonyát, a lisztet, és a tojások keményre vert habját.

Csokoládébomba

Csokoládébomba elkészítése: A vajat a cukorral és a tojássárgákkal habosra verjük, hozzáöntjük a kakaót és a keményre vert tojáshabot. Beleforgatunk 15-20 szem kimagozott rumos meggyet.

Csokoládés briós

Csokoládés briós elkészítése: A kakaót a nescaféval és a tejjel simára keverjük, és sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, és addig kevergetjük, míg el nem olvad benne.

Csokoládés diós minyon

Csokoládés-diós minyon elkészítése: A darált diót, a porcukrot, a tojást, a rumot, a kakaót, a darált háztartási kekszet összegyúrjuk. A masszából nedves tenyérrel kis gömböket formázunk, és szikkadni hagyjuk.

Csokoládés fatörzs

Csokoládés fatörzs elkészítése: A tojássárgákat a cukorral habosra verjük. A tojások fehérjét habbá verjük, s mikor keményedni kezd, lassanként hozzáadjuk a másik 6 dkg cukrot. A két masszát egybeöntjük, majd hozzávegyítjük a kakaóval elkevert lisztet.

Csokoládés kenyér

Csokoládé kenyér elkészítése: A margarint a cukorral, a tojássárgákkal habosra keverjük, a tojások fehérjét jó kemény habbá verjük, majd a darált mandulával, a kakaóval, a liszttel az egészet összedolgozzuk. Kivajazott, lisztezett tepsiben sütjük meg. Ha megsült, csokoládémázzal vonjuk be.

Csokoládé kocka

Csokoládé kocka elkészítése: A vajat habosra keverjük a cukorral. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. Külön edényben összekeverjük a lisztet a kakaóval, egy késhegynyi szalalkálival, és lassan beletesszük a kikevert cukros masszához.

Csokoládés mákszelet

Csokoládés mákszelet elkészítése: A darált mákot tejjel leforrázzuk és lehűtjük. A vajat cukorral és a tojássárgákkal kikeverjük, majd összekeverjük a mákkal.

Csokoládészelet

Csokoládétekercs

Csokoládétorta I.

Hozzávalók: tojássárgája porcukor liszt morzsa kakaó mogyoró
krém: cukor kakaó csokoládé vanília vaj