hu
Ugrás a tartalomra

Wiandt Kertészet tuja.hu

Menu

Édességek sütés nélkül - sütemény receptek sütik


Updated: 2017-02-21 Wiandt Gábor | Google+ | Twitter | Facebook

Csokoládébomba

Csokoládébomba hozzávalók: 25 babapiskóta, 15 dkg porcukor, 20 dkg vaj, 3 tojássárgája, 3 dkg kakaó, 15-20 szem rumos meggy, 3 dl tejszínhab

Csokoládés briós

Csokoládés briós elkészítése: A kakaót a nescaféval és a tejjel simára keverjük, és sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, és addig keverjük, míg el nem olvad benne. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, óvatosan hozzákeverjük a még langyos krémhez. Rummal ...

Csokoládés-diós minyon

Csokoládés-diós minyon elkészítése: A darált diót, a porcukrot, a tojást, a rumot, a kakaót, a darált háztartási kekszet összegyúrjuk. A masszából nedves tenyérrel kis gömböket formázunk, és szikkadni hagyjuk. Mikor kissé megszikkadtak, cukrozott kakaóporban megforgatjuk a gömböket ...

Csokoládés pattogatott kukorica

Csokoládés pattogatott kukorica elkészítése: A cukrot megolvasztjuk, majd egészen kis lángon tartva, beletesszük a vajat és a kakaót. Ha ez is elolvadt, forgassuk meg benne apránként a kukoricát úgy, hogy a csokoládémáz mindegyiket bevonja. Öntsük deszkára, hogy megszáradjon ...

Dalauzi

Hozzávalók: 15 dkg méz, 20 dkg őrölt dióbél vagy 20 dkg mák.
Dalauzi elkészítése: A mézet kevergetve felforraljuk, majd beleteszünk annyi diót, amennyit felvesz, és ezzel néhány percig pirítjuk. Ha mákkal készítjük, akkor egész rövid ideig hagyjuk a tűzön. Végül a még nem egészen kihűlt anyagot darált dióban ...

  • Dióbomba rumos meggyel Hozzávalók: 10 dkg darált dió, 10 dkg porcukor, egy fél citrom leve, 2 kávéskanál reszelt csokoládé, 1 tojásfehérje, rumos meggy, csokoládédara. Dióbomba rumos meggyel elkészítése: A diót a porcukorral, a citromlével, a reszelt csokoládéval összekeverjük, majd hozzávegyítjük a tojásfehérje keményre vert habját. Ebből a masszából vizes kézzel ...
  • Eper és málnatorta Eper és málnatorta elkészítése: A tejből és a lisztből besamelt főzünk, majd ha már jó sűrű, a tűzről levéve belekeverjük a cukrot, ha langyos, a tojássárgáját és a vaníliás cukrot, végül az előre kikevert vajat. Ezzel a krémmel kenjük meg az öt piskótalapot úgy, hogy minden tésztalapra egyszer krém, erre pedig egy sor félbevágott eper vagy málna kerüljön ...

Sövény vásárlás

Édességek sütés nélkül receptek, eper és málnatorta gesztenyepüré kókuszrolád mogyorós csók piskóta krémtorta gyümölcskehely csokoládés pattogatott kukorica
  • Francia gesztenyetorta Francia gesztenyetorta elkészítése: A kekszet megdaráljuk, és összegyúrjuk az olvasztott vajjal meg a porcukorral (lehet egy csomag vaníliás cukrot is belekeverni). Ezzel a masszával kibélelünk egy tortaformát úgy, hogy körös-körül ujjnyi magas karimát is képezünk, és beletöltjük a gesztenyekrémet.
    Krém: A gesztenyemasszát a puha vajjal, a rummal és annyi tejjel keverjük el, hogy sima, habos maszszát ...
  • Gabi csemege Gabi csemege elkészítése: Vízbe mártunk egy tálat, majd a vizet kicsorgatjuk belőle. A kekszet (piskótát) rummal megöntözzük, és az egyes darabokat bekenjük barackízzel, majd elhelyezzük a tálon, sorjában a vizes felülethez ragasztva, elkészítjük a krémet: a tojássárgákat a porcukorral alaposan kikeverjük, s keverés közben ...
  • Gesztenyealagút - Gesztenyealagút hozzávalók: 40 dkg cukrozott gesztenyepüré, 10 dkg vaj, 2 cl rum, 4 dl cukrozott felvert tejszín, 1 csomag vaníliás cukor, 1 piskótalap máz: 10 dkg csokoládé, 7 dkg porcukor, 1 dkg vaj
  • Gesztenye csemege Gesztenye csemege hozzávalók: 25 dkg gesztenye massza, 5 dkg porcukor, 5 dkg darált dió, 5 dkg vaj, 1 tojássárgája, 1 evőkanál rum
  • Gesztenyepüré Gesztenyepüré hozzávalók: 50 dkg gesztenye, 6 dkg cukor, rum vagy maraschino, 2,5 dl tejszín.
    Gesztenyepüré elkészítése: A gesztenyét puhára főzzük, megtisztítjuk, és húsdarálón megdaráljuk. Rummal vagy maraschinóval és sziruppal összekeverjük, hogy sűrű massza legyen belőle ...
  • Gesztenyerolád Gesztenyerolád elkészítése: A gesztenyemasszát egy kis cukorral és 2-3 evőkanál rummal eldolgozzuk. A vajat kikeverjük a tojássárgákkal, 15 dkg cukorral és rummal. A gesztenyemasszát porcukorral jól meghintett celofánlapon kinyújtjuk, megkenjük a vajkrémmel, és a celofánpapír segítségével roládformára ...
  • Gesztenyerolád csokoládéval - Gesztenyerolád csokoládéval elkészítése: A gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, és keverünk hozzá 5 dkg vajat, és ha kell, egy kevés cukrot is. Kikeverünk 10 dkg vajat, 10 dkg olvasztott csokoládéval és 10 dkg cukorral. A gesztenyemasszát vizes ruhán vékonyra ...
  • Gesztenyés mokkás kocka - Gesztenyés mokkás kocka elkészítése: A gesztenyemasszát elkeverjük a margarinnal, a rummal és a vaníliás cukorral. Kettéosztjuk, majd egyik felét hűtőszekrénybe tesszük. A másik feléhez hozzákeverjük a kekszmorzsát, és ujjnyi vastag, hosszúkás lapot formázunk belőle egy tálra. A tejszínből kemény habot verünk, 5 dkg porcukorral édesítjük ...
  • Gesztenyés rumos meggy Gesztenyés rumosmeggy elkészítése: A gesztenyét rummal és a vaníliás porcukorral jól összegyúrjuk. A meggyet kimagozzuk, és a mag helyére 1 szem mandulát teszünk. A pürét annyi részre osztjuk, ahány szem rumos meggyünk van, és kis golyó formába bevonjuk vele a meggyszemeket ...
  • Gesztenyés torta Gesztenyés torta elkészítése: A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a rumot. A tortát három karikára vágjuk; a krémet elosztva, rétegesen rákenjük ...
  • Gesztenyés tekercs Gesztenyés tekercs hozzávalók: 50 dkg gesztenyemassza, 15 dkg keksz, 20 dkg vaj, 25 dkg cukor, 5 dkg kakaó, 2 dl tej, 2 dkg liszt, 3 cl rum
  • Grillázskrémes szelet Grillázskrémes szelet elkészítése: A tojássárgákat a vajjal és 10 dkg cukorral addig főzzük, míg olyan sűrű lesz, hogy a lábas aljától kezd elválni. Langyosra hűtjük, majd vaníliával és citrommal ízesítjük. Ezalatt 10 dkg cukrot megpirítunk világossárgára, hozzáadjuk a darált diót, és még forrón hozzáadjuk a krémhez
  • Gyümölcskehely Hozzávalók: 20 dkg gyümölcs (vagy konzerv), 2 dl vaníliakrém, egy fél doboz babapiskóta, 5 cl rum, 1 dl tejszínhab, 2 dl tej - Gyümölcskehely elkészítése: A babapiskótát rövid ideig rumos tejben áztatjuk. Nagyobb, kehely alakú poharat körülrakunk áztatott rumos piskótával, majd háromnegyed részig megtöltjük friss ...
  • Hideg gesztenyetorta Hideg gesztenyetorta elkészítése: Az átpasszírozott gesztenyét, a vaníliás porcukrot, a vajat és a rumot nagyon habosra keverjük. Két hosszú (50 cm-es) formát kivizezünk, ezt a mennyiséget kétfelé osztjuk, és a vizes formákba nyomjuk ...
  • Kétszersült krémmel Hozzávalók: 2 csomag kétszersült, 2 dl tej, 1 dl rum, 5 dkg mazsola, 6 dkg dió - krém: 3 tojás, 15 dkg porcukor, 3 dkg liszt, 1 dl tej, vanília

Talajtakaró évelő árak

Édességek sütés nélkül receptek, eper és málnatorta gesztenyepüré kókuszrolád mogyorós csók piskóta krémtorta gyümölcskehely csokoládés pattogatott kukorica