Eper és málnatorta

  • Frissítve: 2023-09-02  

Édességek sütés nélkül

Eper és málnatorta hozzávalók:

1 csomag piskótalap,
2 dl tej,
2 dkg liszt,
15 dkg cukor,
1 tojássárga,
1 csomag vaníliás cukor,
15 dkg vaj,
50 dkg málna vagy eper.

Eper- és málnatorta elkészítése:
A tejből és a lisztből besamelt főzünk, majd ha már jó sűrű, a tűzről levéve belekeverjük a cukrot, ha langyos, a tojássárgáját és a vaníliás cukrot, végül az előre kikevert vajat.
Ezzel a krémmel kenjük meg az öt piskótalapot úgy, hogy minden tésztalapra egyszer krém, erre pedig egy sor félbevágott eper vagy málna kerüljön.
Az így megtöltött torta tetejét és oldalát is megkenjük a krémmel, a tetejét szép gyümölcsszemekkel díszítjük, és egy napig hűtjük.

Eper- és málnatorta