Gabi csemege sütemény recept

  • Frissítve: 2023-09-02  

Édességek sütés nélkül  Lekváros ételek 

Gabi csemege, Hozzávalók:

10 dkg keksz,
5 cl rum,
5 dkg gyümölcsíz,
4 tojás,
10 dkg porcukor,
6 dkg liszt,
1 liter tej,
1/4 vaníliarúd,
5 dkg dió.
Gabi csemege elkészítése:
Vízbe mártunk egy tálat, majd a vizet kicsorgatjuk belőle. A kekszet (piskótát) rummal megöntözzük, és az egyes darabokat bekenjük barackízzel, majd elhelyezzük a tálon, sorjában a vizes felülethez ragasztva, elkészítjük a krémet:
a tojássárgákat a porcukorral alaposan kikeverjük, s keverés közben adagoljuk hozzá a lisztet.
Fölmelegítjük a tejet a vaníliával együtt, apránként beleöntjük a tojásos masszát, és krémsűrűségűre főzzük. Lehúzva a tűzről, egy kissé kihűtjük a krémet, hozzáadjuk a tojások habját, és a durvára darált diót. Még melegen a tálba öntjük. Ha kihűlt, kocsonyásan köt ekkor adagoljuk, kanállal.
(Még finomabban készíthetjük, ha a massza tetejét megszórjuk reszelt csokoládéval, vagy a krémbe teszünk egy kevés kakaóport, esetleg a már lehűlt krémbe rumba áztatott mazsolát keverünk.)

Gesztenyealagút
Gesztenyerolád