Menu

Torta receptek - Gyümölcs torták Csokoládétorta Diótorta


Updated: 2017-09-17 tuja.hu

Gesztenye Citromtorta gyümölcs torták Csokoládétorta

Almatorta

Almatorta elkészítése:
A lisztből, a margarinból, a cukorból, a tejföllel, egy fél citrom levével, a tojássárgájával omlós tésztát gyúrunk. Kinyújtva, három részre osztjuk. Az első harmadot a sütőforma aljába tesszük, és megkenjük baracklekvárral.

Burgonyás csokoládétorta

Burgonyás csokoládétorta elkészítése
A tojássárgákat, a cukrot, a rumot negyedórán át keverjük.
Hozzáadjuk a kakaót, a főtt, szitán áttört burgonyát, a lisztet, és a tojások keményre vert habját.

Citromtorta

Citromtorta - Torta receptek, 25 dkg lisztet fél csomag sütőporral, vaníliás cukrot keverünk össze. Belereszeljük a fél citrom héját, beleütjük a tojást. Öt dkg lisztbe beledörzsölünk 12 dkg vajat, és a tésztát jól összedolgozzuk. Majd 3 részre osztjuk, és korongformában megsütjük. Ha kihűlt, két korongot megkenünk citrom ízzel, egymásra tesszük és befedjük a harmadik lappal. A vajat a porcukorral és 1 citrom levével simára és habosra keverjük, és ezzel vonjuk be a tortát.

Cseresznyés torta

Cseresznyés torta, Torta receptek Torták - A lisztet összekeverjük a fűszerekkel, a sütőporral és a darált mandulával. A vajat és a porcukrot habosra keverjük, azután egyenként beleütjük a tojás-sárgákat. Lassan beleforgatjuk a lisztet, a kemény habbá vert tojásfehérjét és végül a kimagozott, lecsöpögtetett cseresznyét.A tésztát kerek, kivajazott, lisztezett formába öntjük, és közepes tűznél kb. egy óra hosszat sütjük. Ha a közepét kötőtűvel megszúrjuk, és a tészta nem ragad rá, megsült.
Ha kihűlt, a tetejét porcukorral hintjük meg.

Csipkebogyó torta

Csipkebogyó torta: - Mindezeket főzzük együttesen addig, míg a csipkebogyó egészen meg nem puhult, akkor tegyük félre kihűlni.
A vajjal kikent formát kibéllejük a tésztával, újjnyi vastagon rákenjük a pépet, azután ugyancsak tésztából finom rácsozatot készítünk a tetejére, behintjük cukorral, meg törött mandulával és kisütjük.

Csokoládétorta I.

3 szelet csokoládé vanília vaj.

Csokoládétorta I. Torta receptek
A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált mogyorót, a lisztet, a szitált morzsát, a kakaót, végül a tojások keményre vert habját. Forró sütőben, közepes tűznél sütjük, kivajazott, lisztezett...

Csokoládétorta II.

Diótorta

Diótorta - A tojássárgákat ls a cukot habosra keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját, a lisztet és a darált diót. Vajazott, lisztezett tortaformában megsütjük. A diót a tejjel leforrázzuk, kihűtjük. A cukrot a vajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt diót, ízesítjük a rummal, és az egészet fehér habzásig keverjük. A tortát kettévágva a krémmel megkenjük, kívülről is krémmel vonjuk be, félbevágott dióval díszítjük.

Diótorta rumos öntettel - Diótorta rumos öntettel

Dobostorta - Dobostorta

Dobostorta készítése - Torták

Tíz dkg cukrot a tojássárgákkal habosra keverünk, majd hozzákeverjük a cukot a felvert tojáshabot. Ezután tesszük bele a lisztet. A masszából 6 egyforma kerek lapot formálunk, vékonyan megvajazott és lisztezett tortaformába. Világosra sütjük. A legszebben sikerült lapot félretesszük, a többit krémmel megtöltve hidegre tesszük.
Dobostorta krém:
a megpuhított vajat vaníliáscukorral habosra keverjük. Közben elkeverjük a csokoládét a tejjel, 5 dkg , és vízgőzön sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajhoz, és tovább kevergessük.
Dobostorta karamell tető:
a cukrot tiszta serpenyőben fakanállal kevergetve felolvasztjuk, és addig pirítjuk, amíg világosbarna nem lesz.
Gyorsan, forrón ráöntjük a félretett...

Fűszernövény vásárlás

Gyümölcs torták Csokoládétorta Gesztenyetorta Citromtorta Almatorta Narancs torta Orosz krémtorta Gyümölcsös Epres Habos torták Diótorta Dobostorta.

Elzászi almatorta

Elzászi almatorta elkészítése:
A vajat a cukrot habosra verjük. Hozzáadjuk a lisztet, sót és a bort. A tésztát egy fél óráig pihentetjük, majd kinyújtjuk, és egy kerek formát kibélelünk vele. A félbevágott, hámozott és kimagozott almákat ráborítjuk, és kb. 30 percig sütjük. A tejfölbe belekeverjük a tojásokat, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, a tetejére kenjük, és még 10 percig sütjük.

Egyszerű torta

Eperrel készült epres torták

Epertorta
Az egész tojásokat a cukrot és a zsírt habosra verjük, lassanként hozzáadjuk a lisztet és a szalalkálit.
Este összeállítjuk, reggel késhátvastagságúra nyújtjuk, piskótaszaggatóval kiszaggatjuk és megsütjük.
A megsütött piskóták egy részét egy kevés rummal meglocsoljuk, majd soronként lerakjuk egy tálra, közben vaníliakrémmel töltjük meg. A tetejét és oldalát eperhabbal vonjuk be.

Vaníliakrém :
a tojássárgákat a tejjel, vaníliáscukorral egy kevés vaníliával vízgőzön sűrű krémmé főzzük.
A tojások fehérjét habbá verjük 2 kanál cukorot, majd a főtt krémhez adjuk, és ha már kihűlt, belekeverjük a szeletekre vágott epret.
Eperhab:
az epret áttörjük, a tojások fehérjét habbá verjük a porcukorral és az áttört eperrel.

Francia gesztenyetorta

Gesztenyetorta

Gesztenyetorta - Gyümölcs torták:
A tojássárgákat a porcukorral habosra felverjük.
Óvatosan hozzáadjuk a főtt, áttört gesztenyét, a reszelt csokoládét, és a tojások kemény habját. Az egészet formába tesszük és megsütjük. Ha kihűlt, gesztenyekrémmel töltjük, és bevonjuk csokoládémázzal.
Krém:
az egész tojásokat a vaníliás cukorral habüstben felforraljuk.
A vajat habosra felverjük, belekeverjük a főtt, áttört gesztenyét, valamint a kihűtött tojáskrémet, és az egészet jól kikeverjük. Megtöltjük vele a tortát.
Csokoládé máz:
a fellangyosított fondánba 2 szelet puhított csokoládét, 1 kávéskanál rumot és 1 kávéskanál forró vizet teszünk.
Vízfürdőben az egészet jól elkeverjük, és a tortára öntjük.

Gyümölcskenyér készítése:
A tojás sárgákat habosra kikeverjük a cukorral. Öszszekeverjük a hosszú szeletekre vágott dióbelet, a mazsolát, az. apróra vágott, cukrozott gyümölcsöt, az apróra vágott csokoládét. Ezután a liszt egyharmadával meghintjük a kikevert tojásos massza tetejét, majd megszórjuk a gyümölcskeverék egyharmadával. Erre ismét egyharmad liszt, majd újra a gyümölcsréteg következik.

Hóvégi torta Torta receptek:
A tojássárgákat a porcukorral, az áttört, hideg főtt burgonyával, a pörkölt, darált mogyoróval és a reszelt citromhéjjal jól kikeverjük, végül hozzáadjuk az 5 tojásfehérjét habként. Vajjal kikent formában megsütjük, ha kihűlt, meghintjük darált dió és porcukor keverékével. (Még jobb lesz, ha a bevonáshoz csokoládéöntetet használunk.)

Kakaós tekercs -
A tojásfehérjékből kemény habot verünk. Belekeverjük a porcukrot, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a lisztet, melybe előbb belekevertük a kakaót. Papírral kibélelt tepsibe öntjük, középmeleg sütőben sütjük.
Lisztezett konyharuhára borítjuk, kenőtollal, hideg vízzel megkenjük, és lehúzzuk róla a papírt.
A konyharuha segítségével azon melegében felcsavarjuk. Mikor kihűlt, szétnyitjuk, és megtöltjük a vaníliás cukorral ízesített tejszínhabbal, azután újra összecsavarjuk; a tetejét vaníliás cukorral meghintjük, és nedves késsel fölszeleteljük.

Kókuszkrémmel töltött torta
A tojásfehérjét jó kemény habbá verjük fel, kanalanként hozzákeverjük a porcukrot, majd a tojások sárgáját, a darált mandulát és a morzsát óvatosan tegyük bele. Papírral bélelt formában sütjük. Kettévágjuk és megtöltjük.
Krém: a vajat habosra felverjük, majd kanalanként belekeverjük a kókuszkrém konzervet.

Lúdláb torta - Torta receptek:
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, hozzáadjuk a sárgákat, a cukrot, a lisztet és az olvasztott, langyos margarint vagy vajat. Kizsírozott, kilisztezett nagy tortaformába öntjük, és sütőben világossárgára sütjük. A tésztát a formában hagyjuk kihűlni, majd rákenjük - ugyancsak a formában - az alábbi csokoládékrémet:
a tojássárgákat habosra felverjük a cukorral, a kakaóval, 2 dl erős feketekávéval föleresztjük, és gőz fölött,

Málnatorta hozzávalók: 4 tojás, porcukor egy csipet só mandula liszt likőr.

Málnatorta elkészítése Gyümölcs torták:

A tojás sárgákat 7 dkg porcukorral, egy csipet sóval és néhány csepp likőrrel jól kikeverjük.
A tisztított mandulát megdaráljuk, összekeverjük egy kevés likőrrel, majd a tojássárgájával. Hozzáteszszük a habbá vert és 8 dkg cukorral elkevert tojásfehérjéket, óvatosan elkeverjük a liszttel.
Megvajazott és liszttel meghintett sütőlemezen sütjük meg. Fölszeleteljük, meghintjük vaníliás porcukorral, és a gesztenye krémhez tálaljuk.

Orosz krémtorta hozzávalók: tojás liszt cukor mazsola cukrozott gyümölcs rum tejszín.

Orosz krémtorta - Habos torták:

A tojástól, lisztből és cukorból piskótatésztát sütünk. Ha kihűlt, háromfelé vágjuk, és megtöltjük az alábbi krémmel: friss gyümölcsöt feldarabolunk, porcukorral meghintjük, hozzáadjuk a mazsolát, a rumot és a felvert, cukrozott tejszínhabot. Tetejét, oldalát is bevonjuk vele, díszíthetjük rumba mártott mazsolával, gyümölcsvagdalékkal is.
Jól kifagyasztva szeleteljük.

Osztrák gyümölcstorta elkészítése - Gyümölcs torták:
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzákeverjük a citromlevet. A tojások fehérjéből habot verünk, összekeverjük a liszttel, a sütőporral és a tojásos cukorral. Kerek tortaformába tesszük, és lassan megsütjük.
A tejből a vaníliás pudingporral pudingot készítünk. Az elkészült tortát kettévágjuk, és megtöltjük a pudinggal. Tálra helyezzük. A tetejét gazdagon megrakjuk különféle gyümölccsel, és végül langyos gyümölcszselatinnal öntjük le. Jól lehűtve tálaljuk.

Puncstorta elkészítése:
A hozzávalókból két vékony piskótalapot sütünk, és a lapokat kihűtjük. Az egyiket csokoládémázzal vonjuk be, és forró vízbe mártott késsel 4 x 4 cm-es négyzetekre vágjuk fel. A másik lapra rákenjük a kakaós cukorral elkevert kemény tejszínhabot, a csokoládéval bevont lapocskákat ráhelyezzük, és forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük, mint a krémes lepényt.

Stefánia-torta

Svéd almatorta

Túrótorta - túrótorta

Növény vásárlás - Webáruház

Receptek