Torta receptek - Gyümölcs torták Csokoládétorta Diótorta

Almatorta

Almatorta elkészítése:
A lisztből, a margarinból, a cukorból, a tejföllel, egy fél citrom levével, a tojássárgájával omlós tésztát gyúrunk. Kinyújtva, három részre osztjuk. Az első harmadot a sütőforma aljába tesszük, és megkenjük baracklekvárral.

Burgonyás csokoládétorta

Burgonyás csokoládétorta elkészítése
A tojássárgákat, a cukrot, a rumot negyedórán át keverjük.
Hozzáadjuk a kakaót, a főtt, szitán áttört burgonyát, a lisztet, és a tojások keményre vert habját.

Citromtorta

Citromtorta - Torta receptek, 25 dkg lisztet fél csomag sütőporral, vaníliás cukrot keverünk össze. Belereszeljük a fél citrom héját, beleütjük a tojást.

Cseresznyés torta

Cseresznyés torta, Torta receptek Torták - A lisztet összekeverjük a fűszerekkel, a sütőporral és a darált mandulával. A vajat és a porcukrot habosra keverjük, azután egyenként beleütjük a tojás-sárgákat. Lassan beleforgatjuk a lisztet, a kemény habbá vert tojásfehérjét és végül a kimagozott, lecsöpögtetett cseresznyét.

Csipkebogyó torta

Csipkebogyó torta njük a pépet, azután ugyancsak tésztából finom rácsozatot készítünk a tetejére, behintjük cukorral, meg törött mandulával és kisütjük.

Csokoládétorta I.

3 szelet csokoládé vanília vaj.

Csokoládétorta I. Torta receptek
A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált mogyorót, a lisztet, a szitált morzsát, a kakaót, végül a tojások keményre vert habját. Forró sütőben, közepes tűznél sütjük, kivajazott, lisztezett...

Csokoládétorta II.

Diótorta

Diótorta - A tojássárgákat ls a cukot habosra keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját, a lisztet és a darált diót. Vajazott, lisztezett tortaformában megsütjük. A diót a tejjel leforrázzuk, kihűtjük. A cukrot a vajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt diót, ízesítjük a rummal, és az egészet fehér habzásig keverjük.

Diótorta rumos öntettel - Diótorta rumos öntettel

Dobostorta - Dobostorta

Dobostorta készítése - Torták

Tíz dkg cukrot a tojássárgákkal habosra keverünk, majd hozzákeverjük a cukot a felvert tojáshabot. Ezután tesszük bele a lisztet. A masszából 6 egyforma kerek lapot formálunk, vékonyan megvajazott és lisztezett tortaformába. Világosra sütjük. A legszebben sikerült lapot félretesszük, a többit krémmel megtöltve hidegre tesszük.

Elzászi almatorta

Elzászi almatorta elkészítése:
A vajat a cukrot habosra verjük. Hozzáadjuk a lisztet, sót és a bort. A tésztát egy fél óráig pihentetjük, majd kinyújtjuk, és egy kerek formát kibélelünk vele. A félbevágott, hámozott és kimagozott almákat ráborítjuk, és kb. 30 percig sütjük.

Egyszerű torta

Eperrel készült epres torták

Epertorta
Az egész tojásokat a cukrot és a zsírt habosra verjük, lassanként hozzáadjuk a lisztet és a szalalkálit.
Este összeállítjuk, reggel késhátvastagságúra nyújtjuk, piskótaszaggatóval kiszaggatjuk és megsütjük.

Francia gesztenyetorta

Gesztenyetorta

Gyümölcskenyér készítése:
A tojás sárgákat habosra kikeverjük a cukorral. Öszszekeverjük a hosszú szeletekre vágott dióbelet, a mazsolát, az. apróra vágott, cukrozott gyümölcsöt, az apróra vágott csokoládét.

Hóvégi torta Torta receptek:
A tojássárgákat a porcukorral, az áttört, hideg főtt burgonyával, a pörkölt, darált mogyoróval és a reszelt citromhéjjal jól kikeverjük, végül hozzáadjuk az 5 tojásfehérjét habként.

Kakaós tekercs -
A tojásfehérjékből kemény habot verünk. Belekeverjük a porcukrot, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a lisztet, melybe előbb belekevertük a kakaót. Papírral kibélelt tepsibe öntjük, középmeleg sütőben sütjük.
Lisztezett konyharuhára borítjuk, kenőtollal, hideg vízzel megkenjük, és lehúzzuk róla a papírt.

Kókuszkrémmel töltött torta
A tojásfehérjét jó kemény habbá verjük fel, kanalanként hozzákeverjük a porcukrot, majd a tojások sárgáját, a darált mandulát és a morzsát óvatosan tegyük bele. Papírral bélelt formában sütjük. Kettévágjuk és megtöltjük.

Lúdláb torta - Torta receptek:
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, hozzáadjuk a sárgákat, a cukrot, a lisztet és az olvasztott, langyos margarint vagy vajat. Kizsírozott, kilisztezett nagy tortaformába öntjük, és sütőben világossárgára sütjük.

Málnatorta hozzávalók: 4 tojás, porcukor egy csipet só mandula liszt likőr.

Málnatorta elkészítése Gyümölcs torták:

A tojás sárgákat 7 dkg porcukorral, egy csipet sóval és néhány csepp likőrrel jól kikeverjük.
A tisztított mandulát megdaráljuk, összekeverjük egy kevés likőrrel, majd a tojássárgájával.

Orosz krémtorta hozzávalók: tojás liszt cukor mazsola cukrozott gyümölcs rum tejszín.

Orosz krémtorta - Habos torták:

A tojástól, lisztből és cukorból piskótatésztát sütünk. Ha kihűlt, háromfelé vágjuk, és megtöltjük az alábbi krémmel: friss gyümölcsöt feldarabolunk, porcukorral meghintjük, hozzáadjuk a mazsolát, a rumot és a felvert, cukrozott tejszínhabot.

Puncstorta elkészítése:
A hozzávalókból két vékony piskótalapot sütünk, és a lapokat kihűtjük. Az egyiket csokoládémázzal vonjuk be, és forró vízbe mártott késsel 4 x 4 cm-es négyzetekre vágjuk fel.

Stefánia-torta

Svéd almatorta

Túrótorta - túrótorta

Fel az oldal tetejére