Sütemény receptek - Stefánia-torta

  • 2018-11-27

STEFÁNIA-TORTA, Hozzávalók:
50 dkg liszt,
30 dkg margarin,
2 tojás,
cukor,
sütőpor;
krém:
1 liter tej,
30 dkg cukor,
10 dkg liszt,
6 dkg kakaópor,
30 dkg vaj,
1 csomag vaníliás cukor.
Stefánia-torta elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, és belemorzsoljuk a margarint.
Hozzáadjuk a cukrot és a tojásokat, majd a tejjel összegyúrjuk, hat részre osztjuk, és egyenlő nagyságú kerek vagy téglalap alakú formára nyújtjuk.
Egyenként világosra sütjük.
Krém:
a lisztet, a kakaót és a vaníliás cukrot simára keverjük a tejjel.
Kis lángon folytonos keverés mellett sűrűre főzzük.
A vajat a cukorral habosra keverjük, és hozzáadagoljuk a kihűlt krémet.
Ezzel töltjük meg a lapokat, és vékonyan bevonjuk a torta oldalát, tetejét.
Végül meghintjük porcukorral elkevert kakaóval. <<< Torta receptek
  stefánia-torta, finom sütemény receptek, piskóta, béles, lepény, krémes, túrós, mákos, diós sütemények, palacsinták, torták, kelt tészták, édesség, torta receptek

Stefánia-torta