Kakaó torta

  • Frissítve: 2019-09-14  

KAKAÓTORTA, Hozzávalók:
8 tojás,
24 dkg cukor,
4 dkg kakaó,
5 dkg liszt,
8 dkg zsemlemorzsa ;
krém:
20 dkg vaj,
14 dkg cukor,
4 dkg kakaó.
Kakaótorta elkészítése:
A cukrot, a kakaót, a tojássárgákat fél óra hosszat keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a zsemlemorzsát és a tojások keményre vert habját.
Kizsírozott, liszttel meghintett tortaformában sütjük, forró sütőben, egyenletes tűznél.
Mikor a tészta megsült és kihűlt, három lapra vágjuk és megtöltjük.
Krém:
a cukorból és 6 evőkanál vízből szirupot főzünk.
Beletesszük a kakaót, azzal is felfőzzük; majd a tűzről levéve simára keverjük, kihűtjük.
Mikor kihűlt, összekeverjük a habosra kevert vajjal.
Ezzel a krémmel megtöltjük a tortalapokat, és a tortát kívülről is bevonjuk vele.
<<< torták