Cseresznyés torta

Cseresznyés torta, Hozzávalók:
1 kg cseresznye,
20 dkg vaj,
25 dkg porcukor,
15 dkg mandula vagy dió,
10 dkg liszt,
4 tojás,
egy csipet só,
fahéj, szegfűszeg,
egy fél sütőpor.
Cseresznyés torta elkészítése:
A lisztet összekeverjük a fűszerekkel, a sütőporral és a darált mandulával. A vajat és a porcukrot habosra keverjük, azután egyenként beleütjük a tojás-sárgákat. Lassan beleforgatjuk a lisztet, a kemény habbá vert tojásfehérjét és végül a kimagozott, lecsöpögtetett cseresznyét.
A tésztát kerek, kivajazott, lisztezett formába öntjük, és közepes tűznél kb. egy óra hosszat sütjük. Ha a közepét kötőtűvel megszúrjuk, és a tészta nem ragad rá, megsült.
Ha kihűlt, a tetejét porcukorral hintjük meg. Cseresznyés torta: cseresznye, vaj, porcukor, mandula, dió, szegfűszeg, sütőpor

Cseresznyés torta