Csokoládé kocka

Csokoládés sütemények

Csokoládé kocka, Hozzávalók:

6 tojás,
15 dkg vaj,
30 dkg cukor,
15 dkg liszt,
5 dkg kakaó,
egy késhegynyi szalalkáli

Csokoládé kocka elkészítése:

A vajat habosra keverjük a cukorral. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.

Külön edényben összekeverjük a lisztet a kakaóval, egy késhegynyi szalalkálival, és lassan hozzáadjuk a kikevert cukros masszához.

Végül óvatosan belekeverjük a tojások keményre vert habját éspedig két részletben: előbb a hab kisebbik felét jól elkeverjük a masszával, majd a nagyobbik felét (alulról felfelé) forgatjuk bele.

Zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük, és mérsékelt tűznél 30 percig sütjük.

Kötőtűvel próbáljuk meg, s mikor már nem ragad, kiszedjük a sütőből. A papírt lehúzzuk róla, a tésztát még melegen megkenjük vékonyan baracklekvárral, majd bevonjuk csokoládémázzal.

Mikor kihűlt, kockákra vágjuk.

Csokoládé kocka

   Csokoládétorta I.    Csokoládétorta II.    Csokoládés fatörzs    Csokoládés kalács    Csokoládés kenyér    Csokoládés mákszelet