Csokoládés mákszelet - Csokis sütemények

CSOKOLÁDÉS MÁKSZELET, Hozzávalók:
14 dkg vaj,
16 dkg cukor,
12 dkg tisztított mandula,
5 dkg mazsola,
14 dkg mák,
1 evőkanál kakaó,
8 dkg liszt,
sütőpor,
6 tojás,
szegfűszeg,
citromhéj,
2 dl tej,
törött fahéj,
5 cl rum,
reszelt narancshéj,
barack dzsem,
csokoládé máz.
Csokoládés mákszelet elkészítése:
A darált mákot tejjel leforrázzuk és lehűtjük.
A vajat 8 dkg cukorral és a tojássárgákkal kikeverjük, majd összekeverjük a mákkal.
Hozzáteszünk közben egy késhegynyi sütőport, egy kevés reszelt citrom és narancshéjat, a mazsolát, 1-2 szem, mozsárban megtört szegfűszeget, és egy csipetnyi törött fahéjat.
A másik fele cukorral habbá verjük a tojások fehérjét, és a masszába keverjük a kakaóval, a liszttel és a darált mandulával együtt.
Papírral kibélelt sütőlemezen szétterítjük kb. kisujjnyi vastagra, és középmeleg sütőben 10-12 percig sütjük.
Kivéve, a tetejét vékonyan meghintjük liszttel, és a nyújtódeszkára kiborítva hűtjük ki.
Majd a papírt eltávolítjuk, rummal elkevert barackdzsemmel töltjük meg, a tetejére is kenünk, végül csokoládémázzal vonjuk be. csokoládés mákszelet, tisztított mandula, mazsola, mák, kakaó, sütőpor, tojás, szegfűszeg, citromhéj, fahéj, narancshéj, barack dzsem, csokoládé, máz

Csokoládés briós
Csokoládés mákszelet
Csokoládés pattogatott kukorica
Csokoládés piskóta sült habbal
Csokoládés pite
Csokoládés vaníliás koszorú