Csokoládés mákszelet - Csokis sütemények

CSOKOLÁDÉS MÁKSZELET, Hozzávalók:
14 dkg vaj,
16 dkg cukor,
12 dkg tisztított mandula,
5 dkg mazsola,
14 dkg mák,
1 evőkanál kakaó,
8 dkg liszt,
sütőpor,
6 tojás,
szegfűszeg,
citromhéj,
2 dl tej,
törött fahéj,
5 cl rum,
reszelt narancshéj,
barack dzsem,
csokoládé máz.

Csokoládés mákszelet elkészítése:

A darált mákot tejjel leforrázzuk és lehűtjük.

A vajat 8 dkg cukorral és a tojássárgákkal kikeverjük, majd összekeverjük a mákkal.

Hozzáteszünk közben egy késhegynyi sütőport, egy kevés reszelt citrom és narancshéjat, a mazsolát, 1-2 szem, mozsárban megtört szegfűszeget, és egy csipetnyi törött fahéjat.

A másik fele cukorral habbá verjük a tojások fehérjét, és a masszába keverjük a kakaóval, a liszttel és a darált mandulával együtt.

Papírral kibélelt sütőlemezen szétterítjük kb. kisujjnyi vastagra, és középmeleg sütőben 10-12 percig sütjük.

Kivéve, a tetejét vékonyan meghintjük liszttel, és a nyújtódeszkára kiborítva hűtjük ki.

Majd a papírt eltávolítjuk, rummal elkevert barackdzsemmel töltjük meg, a tetejére is kenünk, végül csokoládé mázzal vonjuk be.

   Csokoládés piskóta sült habbal    Csokoládés pite