Csokoládétorta

Csokoládétorta, Hozzávalók:

7 tojássárgája,
7 evőkanál porcukor,
2 evőkanál liszt,
3 evőkanál morzsa,
3 dkg kakaó,
10 dkg mogyoró;

krém:

25 dkg cukor,
5 dkg kakaó,
3 szelet csokoládé,
vanília,
20 dkg vaj.

Csokoládétorta I. elkészítése:

A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált mogyorót, a lisztet, a szitált morzsát, a kakaót, végül a tojások keményre vert habját. Forró sütőben, közepes tűznél sütjük, kivajazott, lisztezett formában.

Mikor kihűlt, három részre vágjuk. A lapokat csokoládékrémmel töltjük meg, a tetejét csokoládémázzal vonjuk be, és díszítésül egész mogyorókat rakunk rá körben.

Csokoládékrém:

a cukrot egy kevés vízzel, egy kis vaníliával sűrű sziruppá főzzük. Beletesszük a kakaót, a reszelt csokoládét meg a vajat. A tűzről levéve kihűlésig keverjük.

Csokoládétorta