Málnatorta

  • 2018-11-27

Málna torta, Hozzávalók:
4 tojás,
15 dkg porcukor,
egy csipet só,
6 dkg mandula,
6 dkg liszt,
likőr.
Málnatorta elkészítése:
A tojás sárgákat 7 dkg porcukorral, egy csipet sóval és néhány csepp likőrrel jól kikeverjük.
A tisztított mandulát megdaráljuk, összekeverjük egy kevés likőrrel, majd a tojássárgájával. Hozzáteszszük a habbá vert és 8 dkg cukorral elkevert tojásfehérjéket, óvatosan elkeverjük a liszttel.
Megvajazott és liszttel meghintett sütőlemezen sütjük meg. Fölszeleteljük, meghintjük vaníliás porcukorral, és a gesztenye krémhez tálaljuk.
<<< torták, Málna torta: tojás, porcukor, só, mandula, liszt, likőr

Málnatorta