Orosz krémtorta

  • Frissítve: 2019-09-14  

Orosz krémtorta, Hozzávalók:

6 tojás,
12 dkg liszt,
12 dkg cukor,
5 dkg mazsola,
10 dkg cukrozott gyümölcs,
5 cl rum,
3,5 dl tejszín.

Orosz krémtorta elkészítése:

A 6 tojástól, 12 dkg lisztből és 12 dkg cukorból piskótatésztát sütünk.

Ha kihűlt, háromfelé vágjuk, és megtöltjük az alábbi krémmel:

friss gyümölcsöt feldarabolunk, porcukorral meghintjük, hozzáadjuk a mazsolát, a rumot és a felvert, cukrozott tejszínhabot.

Tetejét, oldalát is bevonjuk vele, díszíthetjük rumba mártott mazsolával, gyümölcsvagdalékkal is.

Jól kifagyasztva szeleteljük.

<<< torták

Orosz krémtorta