Orosz krémtorta

  • Frissítve: 2019-09-14  

Orosz krémtorta, Hozzávalók:
6 tojás,
12 dkg liszt,
12 dkg cukor,
5 dkg mazsola,
10 dkg cukrozott gyümölcs,
5 cl rum,
3,5 dl tejszín.
Orosz krémtorta elkészítése:
A 6 tojástól, 12 dkg lisztből és 12 dkg cukorból piskótatésztát sütünk.
Ha kihűlt, háromfelé vágjuk, és megtöltjük az alábbi krémmel:
friss gyümölcsöt feldarabolunk, porcukorral meghintjük, hozzáadjuk a mazsolát, a rumot és a felvert, cukrozott tejszínhabot. Tetejét, oldalát is bevonjuk vele, díszíthetjük rumba mártott mazsolával, gyümölcsvagdalékkal is.
Jól kifagyasztva szeleteljük.

<<< torták

Orosz krémtorta