Mokka torta 2.

  • Frissítve: 2019-09-14  

Mokkatorta II., Hozzávalók:
5 tojás,
2 dl feketekávé,
25 dkg cukor,
20 dkg liszt,
1 kanál darált kávé;
krém:
1 dl feketekávé,
4 tojássárga,
25 dkg cukor,
1 dkg liszt,
5 dkg mandula,
20 dkg vaj,
vanília.
Mokkatorta II. elkészítése:
A 2 dkg babkávéból készült 2 dl kávét a cukorral sűrű sziruppá főzzük. Közben a tojásfehérjékből kemény habot verünk. A fonalasra főtt szirupot lassan a habhoz verjük, addig verjük, míg ki nem hűlt. Majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, könnyedén belekeverjük a szitált pörkölt kávéval összevegyített lisztet. Lassú tűznél sütjük. Mikor megsült és kihűlt, három lapra vágjuk, és megtöltjük krémmel.
Krém:
2 dkg babkávéból 1 dl kávét főzünk. Beletesszük a tojássárgákat, a cukrot, a lisztet, az őrölt mandulát vagy mogyorót, 1/4 rúd vaníliát. Gőz fölött, folytonos keverés közben, sűrűre főzzük. Mikor kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert vajat. A lapokat a krémmel megtöltjük, és kívülről is bevonjuk vele.
A tetejét tejszínhabbal díszíthetjük.

<<< torták,

Mokkatorta II.