Csipkebogyó torta. I. - Torták, Torta receptek

Csipkebogyó torta. I. Hozzávalók:

tészta:
leveles vagy omlós tészta.
Töltelék:
fél liter száraz csipkebogyó,
280 gr. mazsola,
60 gr. cukor,
kevés citrom és fahéj,
fél liter fehér bor,
1/4 liter víz.

Csipkebogyó torta. I. elkészítése:

Mindezeket főzzük együttesen addig, míg a csipkebogyó egészen meg nem puhult, akkor tegyük félre kihűlni.

A vajjal kikent formát kibéllejük a tésztával, újjnyi vastagon rákenjük a pépet, azután ugyancsak tésztából finom rácsozatot készítünk a tetejére, behintjük cukorral, meg törött mandulával és kisütjük.

Csipkebogyó torta. II.

Hozzávalók:

vajas tészta, foszlós ;
csipkebogyó friss vagy száraz (mag nélkül),
nagyszőllö,
kevés bor,
1 citromhéj s kellő cukor, amilyen édesre akarjuk.

Csipkebogyó torta. II. elkészítése

A csipkebogyót nagyszőllővel egy kevés borba főzzük meg lágyra; ha egy kissé lapult, akkor szitán áttörjük s összekeverjük egy kevés kétszersülttel, hogy a pép keményebb legyen, azután hozzá teszünk még annyi cukort, míg kellőleg édes lesz, egy kevés törött fahéjt s citromhéjat.

Erre megcsináljuk a vajas tésztát, karimát ragasztunk rá, s a csipke pépet beleöntjük, a tésztából a pép tetejére még csillagot vagy más alakot vágunk s felragasztjuk, bekenjük tojással és kisütjük.

<<< torták