Pörköltmogyoró torta

  • Frissítve: 2019-09-14  

Pörköltmogyoró torta, Hozzávalók:

6 tojás,
25 dkg cukor,
25 dkg mogyoró vagy mandula,
2 szelet csokoládé,
2 kanál liszt;
töltelék:
5 dl tejszín,
25 dkg cukor,
5 lap zselatin.
Pörköltmogyoró torta elkészítése:
A porcukrot a tojássárgákkal jól kikeverjük.
A mogyorót vagy mandulát a sütőben megpörköljük, majd megdaráljuk. A tojásos masszába tesszük, az egészet habosra keverjük, végül a tojások kemény habját forgatjuk bele, majd a reszelt csokoládét és a lisztet, s olyan vékony lapokat sütünk belőle, mint a dobostortának szokás. Lesz belőle 6 vagy 7 lap.
Megtöltjük a következő töltelékkel: a tejszínt jó keményre felverjük, beletesszük a vaníliás cukrot és 5 lap fehér zselatint felolvasztva, ruhán átszűrve.
Csokoládéval bevonjuk, és pörköltmogyoró-hasábokkal díszítjük.

<<< torták felfújt receptek, judit torta

Pörköltmogyoró-torta