Francia gesztenyetorta

  • Frissítve: 2023-09-02  

Édességek sütés nélkül

Francia gesztenyetorta, Hozzávalók:

30 dkg háztartási keksz,
10 dkg vaj,
5 dkg porcukor;
krém:
50 dkg gesztenyemassza,
5 dkg vaj,
2-3 evőkanál rum,
tej,
meggy;
tetejére:
3 dl tejszín,
10 dkg porcukor.

Francia gesztenyetorta elkészítése:

A kekszet megdaráljuk, és összegyúrjuk az olvasztott vajjal meg a porcukorral (lehet egy csomag vaníliás cukrot is belekeverni).

Ezzel a masszával kibélelünk egy tortaformát úgy, hogy körös-körül ujjnyi magas karimát is képezünk, és beletöltjük a gesztenyekrémet.

Krém:

A gesztenyemasszát a puha vajjal, a rummal és annyi tejjel keverjük el, hogy sima, habos maszszát kapjunk.

A krémet a tésztaserlegbe simítjuk, kimagvalt kompót- vagy rumos meggyet nyomkodunk bele, és néhány órára jégbe hűtjük.

Közvetlenül tálalás előtt a tortát a tejszínből vert, porcukorral édesített habbal vonjuk be, és a tortakarikát lehúzva róla, a tortalappal együtt csúsztatjuk tálra.

A hab tetejére díszítésként szórhatunk ugyancsak kimagozott kompótmeggyet, vagy meglocsolhatjuk keserű csokoládéöntettel.