Palacsinta receptek Palacsinták

  • 2023-12-09

Palacsinta tészta Krémes Csúsztatott Rakott palacsinta

Palacsinta készítése

Palacsinta készítése

A lisztet elkeverjük a tojássárgákkal és annyi, egy kissé megcukrozott tejjel, hogy jó híg tésztánk legyen. Végül még belekeverjük a tojások felvert habját és sót.



Bolognai palacsinta

Bolognai palacsinta készítése

A reszelt hagymát olajban megpároljuk, hozzáadjuk a fűszereket, a kockára vágott zöldségeket, és. puhára pároljuk. A sonkát kockára vágva kis zsiradékban megpirítjuk és hozzáadjuk. A palacsintákat megtöltjük a raguval, tűzálló tálba helyezzük, leöntjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőben átsütjük.

Csúsztatott palacsinta

Csúsztatott palacsinta készítése

A lisztet a hideg tejjel csomómentessé elkeverjük, és lángelosztón állandó keveréssel addig főzzük, amíg az edény falától elválik. Ekkor langyosra hűtjük, beledolgozzuk a tojások ...

Gesztenyés palacsinta csokoládémártással

Gesztenyés palacsinta csokoládémártással készítése

A gesztenyemasszába beletesszük a tojássárgákat, a piskótamorzsát, a vaníliás cukrot és annyi tejszínt, hogy jó sűrű gesztenyés tölteléket kapjunk. Ezzel (elosztva) megtöltjük a palacsintákat, hoszszában felsodorjuk, A csokoládémártást elkészítjük, és gőz fölött melegen tartjuk tálalásig...

Kapros juhtúrós palacsinta

Kapros juhtúrós palacsinta készítése: Tíz palacsintát sütünk a szokásos módon.
Az áttört juhtúrót keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a fele tejfölt, gyengén megsózzuk, borsozzuk. A szalonnát apró kockákra vágva üvegesre pirítjuk, és az apróra vágott kapor felét egy kissé megfonnyasztjuk benne. Összekeverjük a juhtúróval, megtöltjük vele a palacsintákat....

Krémes palacsinta

Hozzávalók: 20 dkg lisztből a szokásos módon kisütött palacsinta tojás cukor liszt tej vaníliás rum kevés vaj

Narancsos palacsinta torta

liszt tojás tej vagy tejszín vaj cukor reszelt citromhéj töltelék: darált dió cukor narancsíz

Palacsintás csirkepaprikás

Palacsintás csirkepaprikás készítése : A tejből, 2-3 kanál lisztből, 1 tojással, sóval palacsintatésztát keverünk. kicsi olajban, teflon serpenyőben, vékony palacsintákat készítünk. Kettőt félreteszünk, a többit laskára vágjuk

Rakott palacsinta

Rakott palacsinta készítése: Egy személy részére általában négy palacsintát süssünk. Ezután a tűzálló tálat kivajazzuk, az oldalát és az alját vékonyan befedjük palacsintával.

Szentgyörgyi palacsinta

Szentgyörgyi palacsinta készítése:

A lisztből 2 tojással, tejjel, sóval és cukorral a szokásos módon palacsintákat sütünk.
Hármat-hármat egymásra fektetünk, és közüket darált dióval hintjük meg.
Összetekerjük, hüvelyknyi darabokra vágjuk, és egymás mellé tűzálló tálra állítgatjuk. Két-három palacsintát laskára vágunk

Töltött palacsinta

Hozzávalók: 4 palacsinta rizs,
1 l tej mandula vaj tojás cukor citrom kakaó 3 kanál baracklekvár

Ünnepi palacsinta

Ünnepi palacsinta készítése: A megszokott módon 12 palacsintát készítünk.
A megtisztított mazsolát likőrben megáztatjuk, és egy kevés narancshéjat reszelünk rá. A tojássárgákat 6 dkg porcukorral és egy kevés hideg tejjel nagyon jól kikeverjük, összekeverjük a liszttel, majd hozzáöntve a vaníliával