Ünnepi palacsinta

  • Frissítve: 2019-09-14  

Meleg tészták, Palacsinta receptek

ÜNNEPI PALACSINTA, Hozzávalók:
12 palacsinta,
10 dkg mazsola,
2 narancs,
1 dl meggylikőr,
3 tojás,
12 dkg cukor,
3 dl tej,
4 dkg liszt,
vanília,
5 dkg dióbél,
2 dkg vaj.
Ünnepi palacsinta elkészítése:
A megszokott módon 12 palacsintát sütünk.
A megtisztított mazsolát likőrben megáztatjuk, és egy kevés narancshéjat reszelünk rá.
A tojássárgákat 6 dkg porcukorral és egy kevés hideg tejjel nagyon jól kikeverjük, összekeverjük a liszttel, majd hozzáöntve a vaníliával felforralt tejet, habverővel gyorsan verjük, és addig hagyjuk a tűzön, míg a forráspontot el nem éri.
Ekkor levesszük a tűzről, és még forrón belekeverjük a mazsolát, a fele likőrt és 2 tojásfehérjét 4 dkg cukorral habbá verve.
Jól összekeverjük, beletesszük a meghámozott narancsok kisebb szeletkékre vágott húsát, és ezt is elkeverjük benne.
Ezzel a töltelékkel töltjük meg a palacsintákat, és összetekerve megvajazott tűzálló tálra tesszük.
Megszórjuk a gorombára vágott dióval, és a sütőben megforrósítjuk.
Tálaláskor vaníliás porcukorral szórjuk meg, és rácsöpögtetjük a megmaradt likőrt.

<<< meleg tészták <<< palacsinta receptek


Palacsinták
Bolognai palacsinta
Kapros juhtúrós palacsinta
Narancsos palacsinta torta
Rakott palacsinta
Krémes palacsinta
Töltött palacsinta
Csúsztatott palacsinta
Ünnepi palacsinta
Szentgyörgyi palacsinta
Gesztenyés palacsinta csokoládémártással
Palacsintás csirkepaprikás
Háromszéki palacsinta