Palacsintás csirkepaprikás

Palacsinta receptek

PALACSINTÁS CSIRKEPAPRIKÁS, Hozzávalók:

1 kg csirkehús (comb és mell),
1 nagy vöröshagyma,
2 zöldpaprika,
2 paradicsom,
1 dl olaj,
1 kanál pirospaprika,
2 dl tejföl,
1 tojás,
2 dl tej,
liszt, só.

Palacsintás csirkepaprikás elkészítése :

A tejből, 2-3 kanál lisztből, 1 tojással, egy kevés sóval palacsintatésztát keverünk.

Egy kevés olajban, teflon serpenyőben, vékony palacsintákat sütünk.

Kettőt félreteszünk, a többit laskára vágjuk.

Egy kevés olajban üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával.

A csirkecombokat kettévágjuk, és a paprikás zsiradékban rövid ideig pirítjuk.

Egy kevés vizet aláöntögetve félig puhára pároljuk fedő alatt.
Ekkor rátesszük a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot, és puhára pároljuk.

A tejfölben elkeverünk 1 kiskanál lisztet, ráöntjük, és még egyszer összeforraljuk. Kiolajozunk egy mély tűzálló tálat, az aljára helyezzük az egyik félretett palacsintát.

Rárakjuk egyenletesen a húsdarabokat, rászórjuk a laskára vágott palacsintacsíkokat, és meglocsoljuk a paprikás mártással.

A tetejét beborítjuk a másik egész palacsintával, megkenjük tejföllel, és a sütőben még 10 percig sütjük.

    Paprikás csirke tejfölösen     Paradicsomos csirke