Paradicsomos csirke

Paradicsomos ételek

Paradicsomos csirke, Hozzávalók:

1 nagyobb csirke (1,5 kg),
2 evőkanál zsír,
1 evőkanál liszt,
15 dkg paradicsompüré,
egy fél citrom leve,
10 dkg gomba,
só.

Paradicsomos csirke elkészítése

A csirkét egészben megsózzuk, és hirtelen átsütjük, majd a zsírból kivéve feldaraboljuk..

A zsír egy részéből a liszttel világos rántást készítünk, majd föleresztjük a vízzel hígított paradicsompürével, hozzáadjuk a citromlevet, és állandó keverés mellett (hogy csomótlan legyen) néhány percig forraljuk.

Ezután hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát, a feldarabolt csirkét, és puhára főzzük.
Párolt rizzsel vagy tört burgonyával tálaljuk.

    Párolt darált csirkehús     Párolt kappanmell rozmaring mártással