Párolt darált csirkehús

  • Frissítve: 2019-09-14  

Párolt darált csirkehús, Hozzávalók:

2 nagyobb csirkecomb,
20 dkg sovány sonka vagy főtt tarja,
2 zsemle,
2 tojás,
2 dkg vaj,
tej,
só,
bors.

Párolt darált csirkehús elkészítése :

A nyers combokról a bőrt lehúzzuk, a húst a csontjáról lebontjuk. A sonkával együtt finomra daráljuk, hozzáadjuk a tejbe áztatott, kinyomott zsemléket, a nyers tojásokat, majd fűszerezzük. (A sózással vigyázzunk a füstölt hús miatt!)

Erősen kidolgozzuk, majd kivajazott őzgerincformába teszszük, és 30-40 percig sütjük. A tetejét takarjuk le zsírpapírral vagy alufóliával. Ha elkészült, tálra borítjuk, szeleteljük, és saját levével meglocsoljuk.

Burgonyapürét vagy tavaszi zöldfőzeléket adunk hozzá. Hidegen is nagyon ízletes.

<<< csirke receptek

    Párolt kappanmell rozmaring mártással     Petrezselymes csirke     Rakott csirke     Részeges csirke     Ringlivel tűzdelt tyúk     Rizses csirke     Roston sült csirke