Párolt darált csirkehús

  • Frissítve: 2019-09-14  

Párolt darált csirkehús, Hozzávalók:

2 nagyobb csirkecomb,
20 dkg sovány sonka vagy főtt tarja,
2 zsemle,
2 tojás,
2 dkg vaj,
tej,
só,
bors.

Párolt darált csirkehús elkészítése :

A nyers combokról a bőrt lehúzzuk, a húst a csontjáról lebontjuk. A sonkával együtt finomra daráljuk, hozzáadjuk a tejbe áztatott, kinyomott zsemléket, a nyers tojásokat, majd fűszerezzük. (A sózással vigyázzunk a füstölt hús miatt!)

Erősen kidolgozzuk, majd kivajazott őzgerincformába teszszük, és 30-40 percig sütjük. A tetejét takarjuk le zsírpapírral vagy alufóliával. Ha elkészült, tálra borítjuk, szeleteljük, és saját levével meglocsoljuk.

Burgonyapürét vagy tavaszi zöldfőzeléket adunk hozzá. Hidegen is nagyon ízletes.

    Párolt kappanmell rozmaring mártással     Petrezselymes csirke     Rakott csirke     Részeges csirke     Ringlivel tűzdelt tyúk     Rizses csirke