Szárnyas ételek, Csirke receptek - Párolt darált csirkehús

  • 2018-11-27

Párolt darált csirkehús, Hozzávalók:
2 nagyobb csirkecomb,
20 dkg sovány sonka vagy főtt tarja,
2 zsemle,
2 tojás,
2 dkg vaj,
tej,
só,
bors.
Párolt darált csirkehús elkészítése :
A nyers combokról a bőrt lehúzzuk, a húst a csontjáról lebontjuk. A sonkával együtt finomra daráljuk, hozzáadjuk a tejbe áztatott, kinyomott zsemléket, a nyers tojásokat, majd fűszerezzük. (A sózással vigyázzunk a füstölt hús miatt!)
Erősen kidolgozzuk, majd kivajazott őzgerincformába teszszük, és 30-40 percig sütjük. A tetejét takarjuk le zsírpapírral vagy alufóliával. Ha elkészült, tálra borítjuk, szeleteljük, és saját levével meglocsoljuk.
Burgonyapürét vagy tavaszi zöldfőzeléket adunk hozzá. Hidegen is nagyon ízletes <<< csirke receptek
tejfölös tyúk, szárnyas ételek, csirke receptek, csirke, olívaolaj, olívabogyó, paradicsompüré

Párolt darált csirkehús



Sajtos paradicsom
Hozzávalók:

25 dkg tehéntúró,
2 tojás,
2 dl kefir,
5 dkg liszt,
10 dkg reszelt sajt,
mustár,
só, törött bors,
10 dkg szalonna,
3 dkg hagyma,
4 nagy paradicsom,
2 dkg vaj

--------
Szentgyörgyi palacsinta elkészítése:

A lisztből 2 tojással, tejjel, sóval és cukorral a szokásos módon palacsintákat sütünk.
Hármat-hármat egymásra fektetünk, és közüket darált dióval hintjük meg.
Összetekerjük, hüvelyknyi darabokra vágjuk, és egymás mellé tűzálló tálra állítgatjuk
...
--------
Töltött burgonya
Hozzávalók:

40 dkg sertéscomb,
2 dl tejföl,
8 burgonya,
zsír,
hagyma,
pirospaprika,

--------
Töltött csirkecomb
Hozzávalók:

8 csirkecomb,
só,
bors,
1 hagyma,
egy fél csomó petrezselyem,
1 gerezd fokhagyma (mindez finomra vágva),
1 pár debreceni,
1 tojás,
15 dkg nyers sonka finomra vágva,
4 szelet füstölt szalonna,
2 evőkanál vaj vagy margarin,
2 pohár fehér bor