Párolt kappanmell rozmaringmártással

  • Frissítve: 2019-09-14  

PÁROLT KAPPANMELL ROZMARINGMÁRTÁSSAL, Hozzávalók:

1,5 kg kappanmell,
10 dkg zsír,
2 dkg só,
5 dkg vöröshagyma,
2 dkg parajpüré,
10 dkg vegyes zöldség,
3 g egész bors,
rozmaringmártás:
10 dkg rozmaring,
5 dkg vaj,
10 dkg liszt,
1 citrom,
2 dl csontlé,
1 dkg só, 1 g őrölt bors,
2 dkg kristálycukor,
1 dl tejszín, 1 dl tej,
1 sárgája.
Párolt kappanmell rozmaringmártással elkészítése :
A kappanmellet zsíron elősütjük. A vöröshagymát, vegyes zöldséget, paradicsompürét megpirítjuk, és egy kevés húslevessel fölengedve, sóval, borssal ízesítve összeforraljuk, és ebben pároljuk.
Közben elkészítjük a rozmaringmártást.
A rozmaringból főzetet készítünk és leszűrjük.
Világos vajas rántást készítünk, szárnyaslével fölengedjük, jól összeforraljuk, sóval, borssal, cukorral, citromlével ízesítjük.
Beleöntjük a rozmaringfőzetet.
Tálalás előtt tejszínnel, tojássárgájával sűrítjük.

Párolt kappanmell rozmaringmártással

    Petrezselymes csirke     Rakott csirke     Részeges csirke     Ringlivel tűzdelt tyúk     Rizses csirke     Roston sült csirke     Sajtos csirkemell