Párolt kappanmell rozmaring mártással
- Frissítve: 2025-07-03
PÁROLT KAPPANMELL ROZMARINGMÁRTÁSSAL, Hozzávalók:
1,5 kg kappanmell, 
10 dkg zsír, 
2 dkg só, 
5 dkg vöröshagyma, 
2 dkg parajpüré, 
10 dkg vegyes 
zöldség, 
3 g egész bors, 
rozmaringmártás: 
10 dkg rozmaring, 
5 dkg vaj, 
10 dkg liszt,
1 citrom, 
2 dl csontlé, 
1 dkg só, 1 g őrölt bors,
2 dkg kristálycukor, 
1 
dl tejszín, 1 dl tej, 
1 tojássárgája.
Párolt kappanmell rozmaringmártással elkészítése :
A kappanmellet zsíron elősütjük. A vöröshagymát, vegyes zöldséget, paradicsompürét megpirítjuk, és egy kevés húslevessel fölengedve, sóval, borssal ízesítve összeforraljuk, és ebben pároljuk.
Közben elkészítjük a rozmaringmártást.
A rozmaringból főzetet készítünk és leszűrjük.
Világos vajas rántást készítünk, szárnyaslével fölengedjük, jól összeforraljuk, sóval, borssal, cukorral, citromlével ízesítjük.
Beleöntjük a rozmaringfőzetet. 
Tálalás előtt tejszínnel, tojássárgájával 
sűrítjük.
Párolt kappanmell rozmaringmártással
