Részeges csirke
- Frissítve: 2019-09-14
Részeges csirke, Hozzávalók:
1 csirke,
5 dkg margarin,
2 dl fehér
bor,
3 dkg füstölt szalonna,
só,
bors,
majoránna.
Részeges csirke elkészítése:
A csirkét kívül-belül megsózzuk, fűszerezzük.
A belsejét majoránnával dörzsöljük be. Magas tűzálló tálba helyezzük, teszünk rá néhány szeletke margarint.
Öntünk alá 1 dl bort, és rátesszük a tál fedelét.
Pároljuk, és időnként a bort utánaöntjük.
Amikor kezd pirosodni, 2-3 hajszálvékony szalonnaszeletet borítunk rá, és ezzel ropogósra sütjük.
<<< csirke receptek
Részeges csirke
Ringlivel tűzdelt tyúk Rizses csirke Roston sült csirke Sajtos csirkemell Sonkás csirke fóliában Spanyol csirke Spanyol csirke más módon