Részeges csirke

  • Frissítve: 2019-09-14  

Részeges csirke, Hozzávalók:

1 csirke,
5 dkg margarin,
2 dl fehér
bor,
3 dkg füstölt szalonna,
só,
bors,
majoránna.

Részeges csirke elkészítése:

A csirkét kívül-belül megsózzuk, fűszerezzük.

A belsejét majoránnával dörzsöljük be. Magas tűzálló tálba helyezzük, teszünk rá néhány szeletke margarint.

Öntünk alá 1 dl bort, és rátesszük a tál fedelét.
Pároljuk, és időnként a bort utánaöntjük.

Amikor kezd pirosodni, 2-3 hajszálvékony szalonnaszeletet borítunk rá, és ezzel ropogósra sütjük.

<<< csirke receptek

Részeges csirke

    Ringlivel tűzdelt tyúk     Rizses csirke     Roston sült csirke     Sajtos csirkemell     Sonkás csirke fóliában     Spanyol csirke     Spanyol csirke más módon