Ringlivel tűzdelt tyúk - Csirke receptek

  • Frissítve: 2019-09-14  

Ringlivel tűzdelt tyúk, Hozzávalók:

1,5 kg tyúk,
1 doboz ringli,
5 dkg margarin,
2 sárgarépa,
2 petrezselyemgyökér,
1 dl tejföl,
1 kanál citromlé.

Ringlivel tűzdelt tyúk elkészítése:

A tyúkot jól megtisztítjuk. A kerek szardellagyűrűket hosszúkásra vágjuk, és a tyúk vastag húsú részeit megtűzdeljük vele.

Egy-két helyen a bőre alá is csúsztathatjuk. A margarint felforrósítjuk, megforgatjuk benne a tyúkot, meglocsoljuk a forró zsiradékkal.

A karikára vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret mellé tesszük, és a zöldségeket is pirítjuk a margarinon. Egy kevés vizet aláöntözgetve, fedő alatt puhára pároljuk.

A tyúkot feldaraboljuk, előmelegített tűzálló tálra helyezzük. A levét áttörjük, 1 dl tejföllel, szardellaolajjal, a gyűrűkben levő kapribogyóval, egy kanál citromlével ízesítjük, és felforralva a tyúkpecsenyére öntjük.

<<< csirke receptek

Ringlivel tűzdelt tyúk

    Rizses csirke     Roston sült csirke     Sajtos csirkemell     Sonkás csirke fóliában     Spanyol csirke     Spanyol csirke más módon     Sült jérce