Szárnyas ételek, Csirke receptek - Ringlivel tűzdelt tyúk

  • 2018-11-27

Ringlivel tűzdelt tyúk, Hozzávalók:
1,5 kg tyúk,
1 doboz ringli,
5 dkg margarin,
2 sárgarépa,
2 petrezselyemgyökér,
1 dl tejföl,
1 kanál citromlé.
Ringlivel tűzdelt tyúk elkészítése:
A tyúkot jól megtisztítjuk. A kerek szardellagyűrűket hosszúkásra vágjuk, és a tyúk vastag húsú részeit megtűzdeljük vele. Egy-két helyen a bőre alá is csúsztathatjuk. A margarint felforrósítjuk, megforgatjuk benne a tyúkot, meglocsoljuk a forró zsiradékkal.
A karikára vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret mellé tesszük, és a zöldségeket is pirítjuk a margarinon. Egy kevés vizet aláöntözgetve, fedő alatt puhára pároljuk. A tyúkot feldaraboljuk, előmelegített tűzálló tálra helyezzük. A levét áttörjük, 1 dl tejföllel, szardellaolajjal, a gyűrűkben levő kapribogyóval, egy kanál citromlével ízesítjük, és felforralva a tyúkpecsenyére öntjük. <<< csirke receptek
tejfölös tyúk, szárnyas ételek, csirke receptek, csirke, olívaolaj, olívabogyó, paradicsompüré

Ringlivel tűzdelt tyúk