Szárnyas ételek, Csirke receptek - Rakott csirke

  • 2018-11-27

Rakott csirke, Hozzávalók:
1,2 kg csirke,
20 dkg burgonya,
2 dl tejföl,
6 dkg zsír,
15 dkg gomba,
petrezselyem,
törött bors,
3 dl húsleves vagy ételízesítővel készült húslé.
Rakott csirke elkészítése :
A tűzálló tálat zsírral kikenjük. Aljára rakjuk a meghámozott, felkarikázott, nyers burgonya felét. Megsózzuk, meglocsoljuk egy kevés olvasztott zsírral és tejföllel. Erre rakjuk a feldarabolt csirkét. Rászórjuk a vékonyra szeletelt gombát, az apróra vágott zöldpetrezselymet, megsózzuk, borsozzuk, ismét meglocsoljuk zsírral és tejföllel. Végül a maradék burgonyaszeletekkel beborítjuk.
A tetejét meglocsoljuk zsírral és tejföllel, ráöntjük a levest, és a sütőben, fedő alatt, pároljuk.
Ha megpuhult, a tetejét pirosra sütjük. <<< csirke receptek
tejfölös tyúk, szárnyas ételek, csirke receptek, csirke, olívaolaj, olívabogyó, paradicsompüré

Rakott burgonya
Rakott csirke
Rakott hús
Rakott húsos galuska