Rakott csirke
- Frissítve: 2025-07-03
 
Rakott csirke, Hozzávalók:
1,2 kg csirke, 
 20 dkg 
burgonya, 
 2 dl tejföl,
 6 dkg zsír, 
 15 dkg gomba, 
 petrezselyem, 
 törött bors, 
 3 dl húsleves vagy ételízesítővel készült húslé.
Rakott csirke elkészítése :
A tűzálló tálat zsírral kikenjük. Aljára rakjuk a meghámozott, felkarikázott, nyers burgonya felét. Megsózzuk, meglocsoljuk egy kevés olvasztott zsírral és tejföllel.
Erre rakjuk a feldarabolt csirkét. Rászórjuk a vékonyra szeletelt gombát, az apróra vágott zöldpetrezselymet, megsózzuk, borsozzuk, ismét meglocsoljuk zsírral és tejföllel.
Végül a maradék burgonyaszeletekkel beborítjuk.
 A tetejét meglocsoljuk zsírral és tejföllel, ráöntjük a levest, és a sütőben, fedő alatt, pároljuk.
 Ha megpuhult, a tetejét pirosra sütjük.
