Rakott csirke

  • Frissítve: 2019-09-14  

Rakott csirke, Hozzávalók:

1,2 kg csirke,
20 dkg burgonya,
2 dl tejföl,
6 dkg zsír,
15 dkg gomba,
petrezselyem,
törött bors,
3 dl húsleves vagy ételízesítővel készült húslé.

Rakott csirke elkészítése :

A tűzálló tálat zsírral kikenjük. Aljára rakjuk a meghámozott, felkarikázott, nyers burgonya felét. Megsózzuk, meglocsoljuk egy kevés olvasztott zsírral és tejföllel.

Erre rakjuk a feldarabolt csirkét. Rászórjuk a vékonyra szeletelt gombát, az apróra vágott zöldpetrezselymet, megsózzuk, borsozzuk, ismét meglocsoljuk zsírral és tejföllel.

Végül a maradék burgonyaszeletekkel beborítjuk.
A tetejét meglocsoljuk zsírral és tejföllel, ráöntjük a levest, és a sütőben, fedő alatt, pároljuk.
Ha megpuhult, a tetejét pirosra sütjük.

<<< csirke receptek

    Részeges csirke     Ringlivel tűzdelt tyúk     Rizses csirke     Roston sült csirke     Sajtos csirkemell     Sonkás csirke fóliában     Spanyol csirke