Petrezselymes csirke Szárnyas ételek, Csirke receptek

  • 2018-11-27

Petrezselymes csirke, Hozzávalók:
2 kisebb csirke,
8 dkg vaj vagy 5 dkg zsír,
2 dkg finomra vágott petrezselyem,
1 dkg só,
2 dkg hagyma.
Petrezselymes csirke elkészítése :
Feldaraboljuk a csirkéket. A hagymát, a petrezsemet finomra vágjuk, a vajat vagy zsírt megmelegítjük, beletesszük a hagymát, mérsékelt tűzön kevergetve puhára pároljuk. A feldarabolt csirkét hozzáadjuk, és nagy lángon, keverve, megpirítjuk. Ekkor egy kevés forró vizet öntünk rá, és fedő alatt, kis lángon, félpuhára pároljuk. Megsózzuk, zsírjára lepirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem felét, és folytatjuk a párolást, amíg a csirke meg nem puhult.
A kész ételnek rövid, pecsenyelészerű mártása legyen.
A kitálalt csirkére szórjuk a megmaradt zöldpetrezselymet. <<< csirke receptek
tejfölös tyúk, szárnyas ételek, csirke receptek, csirke, olívaolaj, olívabogyó, paradicsompüré

Petrezselymes csirke



Brassói aprópecsenye
Hozzávalók:

8 szelet szűzpecsenye, karaj vagy lapocka,
2 evőkanál olaj,
1 kiskanál majoránna, só, törött bors,
1 húsleveskocka,
75 dkg burgonya,
3 gerezd fokhagyma,
1 kiskanál pirospaprika

--------
Tejfölös spárgaleves
Hozzávalók:

50 dkg csont,
10 dkg vegyes zöldség,
50 dkg spárga,
2 dkg vaj,
1 dl tejföl,
1 tojássárgája,
8 dkg főtt rizs,
só,
cukor,
petrezselyem

--------
Hagymás rostélyos
Hozzávalók:

4 szelet rostélyos,
1 fej hagyma,
zsír,
só,
bors

--------
Majonézes burgonyasaláta
Hozzávalók:

1 kg rózsaburgonya,
1/2 dl ecet,
2 dkg
só,
egy késhegynyi törött bors,
2 tojássárgájából
majonéz,
3 dkg mustár,
3 dkg cukor,
2 dl tejföl