Petrezselymes csirke

Petrezselymes csirke, Hozzávalók:

2 kisebb csirke,
8 dkg vaj vagy 5 dkg zsír,
2 dkg finomra vágott petrezselyem,
1 dkg só,
2 dkg hagyma.

Petrezselymes csirke elkészítése :

Feldaraboljuk a csirkéket. A hagymát, a petrezsemet finomra vágjuk, a vajat vagy zsírt megmelegítjük, beletesszük a hagymát, mérsékelt tűzön kevergetve puhára pároljuk.

A feldarabolt csirkét hozzáadjuk, és nagy lángon, keverve, megpirítjuk.

Ekkor egy kevés forró vizet öntünk rá, és fedő alatt, kis lángon, félpuhára pároljuk.

Megsózzuk, zsírjára lepirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem felét, és folytatjuk a párolást, amíg a csirke meg nem puhult.

A kész ételnek rövid, pecsenyelészerű mártása legyen.
A kitálalt csirkére szórjuk a megmaradt zöldpetrezselymet.

    Rakott csirke     Részeges csirke     Ringlivel tűzdelt tyúk