Csúsztatott palacsinta - Palacsinták

  • Frissítve: 2019-09-14  

Meleg tészták, Palacsinta receptek

CSÚSZTATOTT PALACSINTA, Hozzávalók:

3 dl tej,
6 dkg liszt,
3 tojás,
7 dkg porcukor,
5 dkg darált dió,
15 dkg zsír vagy vaj.

Csúsztatott palacsinta elkészítése:

A lisztet a hideg tejjel csomómentessé elkeverjük, és lángelosztón állandó keveréssel addig főzzük, amíg az edény falától elválik.
Ekkor langyosra hűtjük, beledolgozzuk a tojások sárgáját, 3 dkg porcukrot és egy kevés sót.
Könnyedén hozzákeverjük a keményre felvert tojáshabot. palacsintasütőt kivajazunk, egy kissé jobban, mint a rendes palacsintánál, és az anyagból habkartonnal vékony lapot kenünk rá.
Lángelosztón rózsaszínűre sütjük, és egy odakészített lapos tűzálló tálra csúsztatjuk, a tetejét cukros dióval megszórjuk.
A következő lapot rácsúsztatjuk, és így folytatjuk, amíg az anyag el nem fogy.
A lapoknak csak az egyik oldalát sütjük meg. A felső lapot úgy borítjuk rá, hogy a megsült oldala legyen felül.
Tálalás előtt 15 percre előmelegített sütőbe helyezzük, és gyengén átsütjük.
Vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.