Meleg tészták - Rakott palacsinta

  • 2018-11-27

Meleg tészták, Palacsinta receptek

RAKOTT PALACSINTA, Rakott palacsinta Hozzávalók:
palacsinta,
vaníliás cukor,
dió (cukros dió),
cukros kakaó,
tojás fehérje,
baracklekvár.
Rakott palacsinta elkészítése:
Egy személy részére általában négy palacsintát sütünk.
Ezután a tűzálló tálat kivajazzuk, az oldalát és az alját vékonyan befedjük palacsintával.
Az első sorra tojásos, vaníliás cukros, mazsolás túrótölteléket kenünk.
Ezt lefedjük palacsintával, majd leforrázott, ízesített cukros diótölteléket kenünk rá.
Erre ismét palacsintát, s ezt bőven cukrozott kakaóval szórjuk meg.
Végül a tetejére üres palacsinta kerül.
Ezután a palacsintákat sütőben jól átforrósítjuk.
Közben tojásfehérjét cukorral kemény habbá verünk, belekeverünk egy kevés baracklekvárt, és borzasan rákenjük a rakott palacsintára.
Tálalás előtt felső lángra állított sütőben rózsaszínűre sütjük.

<<< meleg tészták <<< palacsinta receptek

Rakott ételek
Rakott burgonya
Rakott csirke
Rakott hús
Rakott húsos galuska

Palacsinták
Bolognai palacsinta
Kapros juhtúrós palacsinta
Narancsos palacsinta torta
Rakott palacsinta
Krémes palacsinta
Töltött palacsinta
Csúsztatott palacsinta
Ünnepi palacsinta
Szentgyörgyi palacsinta
Gesztenyés palacsinta csokoládémártással
Palacsintás csirkepaprikás
Háromszéki palacsinta