Kapros juhtúrós palacsinta recept

  • Frissítve: 2019-09-14  

Kapros juhtúrós palacsinta hozzávalók:

10 palacsinta,
35 dkg juhtúró,
3 di tejföl,
1 ,
1 tojássárgája,
5 dkg füstölt szalonna,
1 csomó friss zöld kapor,
3 dkg vaj,
só, törött bors

Kapros juhtúrós palacsintaelkészítése:

Tíz palacsintát sütünk a szokásos módon.
Az áttört juhtúrót keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a fele tejfölt, gyengén megsózzuk, borsozzuk.

A szalonnát apró kockákra vágva üvegesre pirítjuk, és az apróra vágott kapor felét egy kissé megfonnyasztjuk benne.

Összekeverjük a juhtúróval, megtöltjük vele a palacsintákat, és négybe hajtva megvajazott tűzálló tálra tesszük őket.

A megmaradt tejfölbe beletesszük a tojássárgáját, megsózzuk, enyhén borsozzuk, megszórjuk a vágott kapor másik felével, és összekeverjük a habbá vert tojásfehérjével.

Bevonjuk vele a palacsintákat úgy, hogy mindenütt érje, egy kevés vajjal megöntözzük a tetejét, és középhőmérsékletű sütőben kb. 8-10 percig sütjük, míg a teteje meg nem pirult, és a közepe jól át nem forrósodott.
Azonnal, forrón tálaljuk.

A juhtúrós palacsintát kapor helyett metélőhagymával is készíthetjük.

Ekkor a finomra vágott metélőhagymát beleszórjuk a juhtúrós töltelékbe és a tejfölös-tojásos masszába is - de szalonnát nem pirítunk bele, helyette egy kevés olvasztott vajjal dúsítjuk a juhtúrós tölteléket.

<<< meleg tészták <<< palacsinta receptek