Szentgyörgyi palacsinta

  • Frissítve: 2019-09-14  

Meleg tészták,     Palacsinta receptek

SZENTGYÖRGYI PALACSINTA, Hozzávalók:

20 dkg liszt,
1 l tej,
5 tojás,
cukor, darált dió, rum, mazsola, barackíz,
só, zsír, vaníliás cukor.
Szentgyörgyi palacsinta elkészítése:
A lisztből 2 tojással, tejjel, sóval és cukorral a szokásos módon palacsintákat sütünk.
Hármat-hármat egymásra fektetünk, és közüket darált dióval hintjük meg.
Összetekerjük, hüvelyknyi darabokra vágjuk, és egymás mellé tűzálló tálra állítgatjuk.
Két-három palacsintát laskára vágunk. Három tojássárgáját vaníliás cukorral ízesített 1/2 dl tejjel elhabarunk, a tésztatekercsekre öntjük, és a forró sütőben addig sütjük, amíg meg nem kocsonyásodik.
Megszórjuk a laskára vágott, rummal, mazsolával elkevert palacsintával, és az egészet bevonjuk a tojások kemény habbá vert fehérjével, melyhez előzőleg porcukrot és néhány kanál barackízt kevertünk.
A sütőbe visszatéve csak néhány percig sütjük, míg szép rózsaszínű nem lesz a teteje.

Palacsinták
Bolognai palacsinta
Kapros juhtúrós palacsinta
Narancsos palacsinta torta