Gesztenyés palacsinta csokoládémártással
- Frissítve: 2025-07-03
Meleg tészták, Palacsinta receptek
GESZTENYÉS 
PALACSINTA CSOKOLÁDÉMÁRTÁSSAL, Hozzávalók:
12 palacsinta 
(kisütve), 
10 dkg piskótamorzsa, 
30 dkg gesztenyepüré, 
1 dl tejszín, 
2 tojássárgája, 
5 dkg vaníliás cukor, 
1/2 dl rum.
Gesztenyés 
palacsinta csokoládémártással elkészítése:
A 
gesztenyemasszába beletesszük a tojássárgákat, a piskótamorzsát, a vaníliás cukrot 
és annyi tejszínt, hogy jó sűrű gesztenyés tölteléket 
kapjunk. 
Ezzel (elosztva) megtöltjük a palacsintákat, hoszszában felsodorjuk, 
és megvajazott tűzálló tálba egymás mellé rakjuk őket.
A csokoládémártást elkészítjük, 
és gőz fölött melegen tartjuk tálalásig. Ekkor a megtöltött palacsintákat 7-8 
percre sütőbe tesszük, hogy jól átforrósodjanak. 
Közben a rumot meglangyosítjuk. 
Tálaláskor a forró palacsintákat leöntjük rummal, meggyújtjuk, és lángolóan adjuk 
asztalra, külön, előmelegített mártásos csészében adva hozzá a forró csokoládémártást.
Csokoládémártás: 
2,5 dl tejet 10 dkg vaníliás cukorral felforralunk, simára keverünk benne 12 dkg 
csokoládét. 
Közben 3 tojássárgáját és 1/2 dl rumot egy kávéskanál liszttel 
összekeverünk, és a forró tejbe (habverővel gyorsan keverve) öntjük, s ha kezd 
sűrűsödni, levesszük a tűzről. Forrón tálaljuk.
Gesztenyés ételek 
Gesztenyés 
palacsinta csokoládémártással
Gesztenyealagút
