Gesztenyés palacsinta csokoládémártással

  • Frissítve: 2023-09-02  

Meleg tészták, Palacsinta receptek

GESZTENYÉS PALACSINTA CSOKOLÁDÉMÁRTÁSSAL, Hozzávalók:
12 palacsinta (kisütve),
10 dkg piskótamorzsa,
30 dkg gesztenyepüré,
1 dl tejszín,
2 tojássárgája,
5 dkg vaníliás cukor,
1/2 dl rum.
Gesztenyés palacsinta csokoládémártással elkészítése:
A gesztenyemasszába beletesszük a tojássárgákat, a piskótamorzsát, a vaníliás cukrot és annyi tejszínt, hogy jó sűrű gesztenyés tölteléket kapjunk.
Ezzel (elosztva) megtöltjük a palacsintákat, hoszszában felsodorjuk, és megvajazott tűzálló tálba egymás mellé rakjuk őket.
A csokoládémártást elkészítjük, és gőz fölött melegen tartjuk tálalásig. Ekkor a megtöltött palacsintákat 7-8 percre sütőbe tesszük, hogy jól átforrósodjanak.
Közben a rumot meglangyosítjuk. Tálaláskor a forró palacsintákat leöntjük rummal, meggyújtjuk, és lángolóan adjuk asztalra, külön, előmelegített mártásos csészében adva hozzá a forró csokoládémártást.
Csokoládémártás: 2,5 dl tejet 10 dkg vaníliás cukorral felforralunk, simára keverünk benne 12 dkg csokoládét.
Közben 3 tojássárgáját és 1/2 dl rumot egy kávéskanál liszttel összekeverünk, és a forró tejbe (habverővel gyorsan keverve) öntjük, s ha kezd sűrűsödni, levesszük a tűzről. Forrón tálaljuk.

Gesztenyés ételek
Gesztenyés palacsinta csokoládémártással
Gesztenyealagút