Gesztenyealagút sütemény recept

  • Frissítve: 2019-09-14  

Édességek sütés nélkül, Sütemények,    Lekváros ételek

Gesztenyealagút, Hozzávalók:

40 dkg cukrozott gesztenyepüré,
10 dkg vaj,
2 cl rum,
4 dl cukrozott felvert tejszín,
1 csomag vaníliás cukor,
1 piskótalap;
máz:
10 dkg csokoládé,
7 dkg porcukor,
1 dkg vaj.
Gesztenye alagút elkészítése:
A gesztenyepürét összegyúrjuk az olvasztott vajjal és a rummal. Ujjnyi vastagságban felkenjük zsírpapírra. Sima őzgerincformába tesszük. Hűtőszekrényben kifagyasztjuk. Megtöltjük cukorral, vaníliás cukorral ízesített tejszínhabbal, lefedjük a piskótalappal. Újabb hűtés után kiborítjuk a formából, a papírt óvatosan lehúzzuk róla, és bevonjuk csokoládémázzal.
A máz készítése:
A reszelt főzőcsokoládét a porcukorral, 1 dl vízzel folytonos keverés közben olyan sűrűre főzzük, hogy hideg tányérra cseppentve ne folyjon szét. A tűzről levéve elkeverjük benne a vajat, majd melegen a gesztenyealagútra öntjük.
Hidegre tesszük.
Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Gesztenyetorta
Gesztenyés tekercs