Francia fokhagymás csirke

FRANCIA FOKHAGYMÁS CSIRKE, Hozzávalók:

1 kg csirkehús (comb és mell),
só, törött bors, szegfűbors,
1 dl olaj, zellerzöld,
tárkony,
1 dl bor,
1-2 fej fokhagyma.

Francia fokhagymás csirke elkészítése :

A húst feldaraboljuk, úgy ahogy paprikáshoz szoktuk.

A húsokat minden oldalon bedörzsöljük, sóval, törött borssal, kevés szegfűborssal.

Tűzálló edénybe berakjuk egymás mellé, öntünk alá kb. 1 dl olajat.

Megszórjuk apróra vágott zeller zöldjével, kevés tárkonnyal és legalább 20-25 gerezd felszeletelt fokhagymával.

Öntünk rá kb. 1 dl fehér bort és a tálat lefedjük.

Sütőben kb. 45 percig sütjük, de közben, többször forgassuk meg a húsdarabokat az ízes mártásban.

Ha már puha, levesszük róla a fedőt és pirosra sütjük.

Burgonyapürét adhatunk hozzá körítésnek. Lehet tejfölösen is tálalni.

Ebben az esetben keverjünk a húshoz 1 dl tejfölt, és ebben az esetben párolt rizzsel kínáljuk.