Francia fokhagymás csirke - Csirke receptek

FRANCIA FOKHAGYMÁS CSIRKE, Hozzávalók:
1 kg csirkehús (comb és mell),
só, törött bors, szegfűbors,
1 dl olaj, zellerzöld,
tárkony,
1 dl bor,
1-2 fej fokhagyma.
Francia fokhagymás csirke elkészítése :
A húst feldaraboljuk, úgy ahogy paprikáshoz szoktuk.
A húsokat minden oldalon bedörzsöljük, sóval, törött borssal, kevés szegfűborssal.
Tűzálló edénybe berakjuk egymás mellé, öntünk alá kb. 1 dl olajat.
Megszórjuk apróra vágott zeller zöldjével, kevés tárkonnyal és legalább 20-25 gerezd felszeletelt fokhagymával.
Öntünk rá kb. 1 dl fehér bort és a tálat lefedjük.
Sütőben kb. 45 percig sütjük, de közben, többször forgassuk meg a húsdarabokat az ízes mártásban.
Ha már puha, levesszük róla a fedőt és pirosra sütjük.
Burgonyapürét adhatunk hozzá körítésnek. Lehet tejfölösen is tálalni.
Ebben az esetben keverjünk a húshoz 1 dl tejfölt, és ebben az esetben párolt rizzsel kínáljuk.