Holland halsaláta

  • Frissítve: 2023-09-02  

Halételek

HOLLAND HALSALÁTA, Hozzávalók:
1 kg tonhal,
1 citom leve,
1 babérlevél, szegfűszeg,
1 fej hagyma,
1 dl olaj,
30 dkg kelbimbó (mirelit),
60 dkg főtt burgonya,
15 dkg reszelt sajt,
8 paradicsom,
20 dkg puha sajt (Göcseji), 1 zöldpaprika,
só, bors, rozmaring,
szerecsendió, pirospaprika,
1 evőkanál mustár,
1 kávéskanál liszt,
1 dl tejszín,
zöldpetrezselyem.
Holland halsaláta elkészítése:
A halat feldaraboljuk és rácsavarjuk 1 citrom levét, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük őrölt rozmaringgal, és állni hagyjuk.
A hagymát olajban megpároljuk, rátesszük a kelbimbót, a lecsurgatott halat, felöntjük egy kevés vízzel, és megpároljuk.
A paradicsomok tetejét levágjuk, kikaparjuk a belsejüket, megsózzuk, borsozzuk.
A sajtot apró kockára vágjuk, a zöldpaprikát is, és mustárral ízesítve, paprikával megszórva a paradicsomokba töltjük.
Tetejüket visszarakjuk, és a halas edénybe téve megpároljuk.
A burgonyát áttörjük, kivajazott tűzálló tál aljára egy ujjnyit terítünk, jól meghintjük reszelt sajttal, és így rétegezzük.
Erre tesszük a halat és a kelbimbót. A tejszínt egy kevés liszttel, szerecsendióval, sóval, borssal elkeverjük, ráöntjük, petrezselyemmel megszórjuk, és Göcseji sajtszeletekkel beborítjuk.
A sütőben jól átsütjük. A töltött paradicsomokkal körítve tálaljuk.
holland halsaláta,

Holland halsaláta