Almás-gesztenyés lepény

Almás gesztenyés lepény hozzávalók:

15 dkg margarin,
25 dkg liszt,
2 tojás sárgája,
1 evőkanál porcukor,
egy csipet só,
tejföl,
1 kg alma,
10 dkg mazsola,
1/2 dl rum,
1 csomag vaníliás cukor,
25 dkg gesztenye massza,
5 dkg vaj,
15 dkg barackíz,
darált dió.

Almás-gesztenyés lepény elkészítése:

A lisztet a margarinnal, a tojássárgákkal, 1 evőkanál porcukorral, egy csipet sóval és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk.

Néhány órai pihentetés után megfelezzük és kinyújtjuk.

Az egyik lappal kibéleljük a tepsit, megkenjük barackízzel, rásimítjuk a citromos vízben puhára párolt, lecsurgatott almát, melybe 10 dkg mazsolát, egy pohárka rumot és egy csomag vaníliás cukrot keverünk.

A gesztenyemasszát egy kevés tejjel, rummal és 5 dkg vajjal elkeverjük, majd az almára simítjuk.

A másik tésztalapot is megkenjük barackízzel, és a megkent oldalával lefelé befedjük a lepényt.

Megkenjük a tojásfehérjével, meghintjük darált dióval.
Közepesen meleg sütőben aranysárgára sütjük.
Hidegen kockára vágjuk, porcukorral meghintve tálaljuk.

   Almatorta    Almás piskóta    Angol kalács    Angol rudacska    Aprósütemény    Aranygaluska