Torta receptek - Tejszínes epertorta

  • Frissítve: 2019-09-14  

Tejszínes epertorta, Hozzávalók:

12 dkg porcukor,
12 dkg liszt,
6 tojás (vagy kész piskótatorta);
töltelék:
6 dl tejszín,
20 dkg porcukor,
20 dkg konzerveper vagy friss eper.

Tejszínes epertorta elkészítése:

A cukorból, tojásból, lisztből piskótalapot sütünk.

Ha kihűlt, a tetejét vágjuk le, a torta belsejét pedig vigyázva vágjuk ki úgy, hogy az oldalát és az alját meg ne sértsük.

A tejszínből kemény habot verünk, belekeverjük a porcukrot, 10 dkg szitán áttört epret és 10 dkg darabos epret.

A hab felével megtöltjük a torta üres belsejét. Ráhelyezzük a tetejét, majd az oldalát és a fedőlapját is bevonjuk a habbal.

Egész eperszemekkel díszítjük.

Fogyasztás előtt legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

<<< torták felfújt receptek, judit torta

Tejszínes epertorta