Eperhabos torta
- 2025-07-03 Sütemények
 
EPERHABOS TORTA, Hozzávalók:
5 egész tojás, 
10 dkg cukor, 
10 dkg liszt; 
hab
4 tojásfehérje, 
15 dkg 
cukor, 
5 dkg barackíz, 
50 dkg tisztított eper.
Eperhabos torta elkészítése:
Az 5 tojásból, lisztből és cukorból piskótalapot sütünk.Ha egy kissé kihűlt, vékonyan megkenjük barackízzel.
Rárakjuk a félbevágott eperszemeket.
A tojásfehérjékből 15 dkg cukorral kemény habot verünk, s rákenjük az eperszemekre. 
 Visszatesszük a sütőbe. Kis lángon inkább szárítjuk, mint sütjük. Ha kihűlt, 
vizes késsel felvágjuk, s minden szelet tetejét eperrel díszítjük.
A tojáshab helyett fél liter tejszínből 15 dkg cukorral felvert habbal is készíthetjük. 
Ebben az esetben nem sütjük, hanem hűtjük a tésztát. 
A szeleteket szintén eperrel 
díszítjük.
<<< Torta receptek
További receptek
