Eperhabos torta

EPERHABOS TORTA, Hozzávalók:

5 egész tojás,
10 dkg cukor,
10 dkg liszt;
hab
4 tojásfehérje,
15 dkg cukor,
5 dkg barackíz,
50 dkg tisztított eper.

Eperhabos torta elkészítése:

Az 5 tojásból, lisztből és cukorból piskótalapot sütünk.Ha egy kissé kihűlt, vékonyan megkenjük barackízzel.

Rárakjuk a félbevágott eperszemeket.

A tojásfehérjékből 15 dkg cukorral kemény habot verünk, s rákenjük az eperszemekre.
Visszatesszük a sütőbe. Kis lángon inkább szárítjuk, mint sütjük. Ha kihűlt, vizes késsel felvágjuk, s minden szelet tetejét eperrel díszítjük.

A tojáshab helyett fél liter tejszínből 15 dkg cukorral felvert habbal is készíthetjük.
Ebben az esetben nem sütjük, hanem hűtjük a tésztát.
A szeleteket szintén eperrel díszítjük.

<<< Torta receptek