Piskóta torta citromkrémmel

  • Frissítve: 2019-09-14  

Piskotatorta citromkrémmel, Hozzávalók:

6 tojás,
12 dkg liszt,
12 dkg cukor,
1 citrom reszelt héja;
krém:
20 dkg vaj,
1 citrom leve és héja,
20 dkg cukor,
1 tojássárgája,
5 dkg pirított mandula.
Piskotatorta citromkrémmel elkészítése:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, kanalanként belekeverjük a cukrot, egyszerre hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül könnyedén belekeverjük a lisztet. Zsírpapírral bélelt peremes tepsiben megsütjük.
Citromkrém:
a vajat a cukorral, a reszelt citromhéjával habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját és lassanként a megszűrt citromlevet, és jól elkeverjük. A töltött és bevont tortát szálkásra vágott pirított mandulával hintjük meg.

<<< torták felfújt receptek, judit torta

Piskotatorta citromkrémmel