Eper torta

EPERTORTA, Hozzávalók:

30 dkg liszt,
12 dkg cukor,
3 egész tojás,
3 dkg zsír,
1/2 dkg szalalkáli;
torta krém:
2 tojás,
1,5 dl tej,
10 dkg cukor,
25 dkg eper;
eperhab:
2 tojásfehérje,
20 dkg cukor,
25 dkg eper.

Epertorta elkészítése:

Az egész tojásokat a cukorral és a zsírral habosra keverjük, lassanként hozzáadjuk a lisztet és a szalalkálit.
Este összeállítjuk, reggel késhátvastagságúra nyújtjuk, piskótaszaggatóval kiszaggatjuk és megsütjük.
A megsütött piskóták egy részét egy kevés rummal meglocsoljuk, majd soronként lerakjuk egy tálra, közben vaníliakrémmel töltjük meg.
A tetejét és oldalát eperhabbal vonjuk be.
Vaníliakrém :
a tojássárgákat a tejjel, cukorral, egy kevés vaníliával vízgőzön sűrű krémmé főzzük.
A tojások fehérjét habbá verjük 2 kanál cukorral, majd a főtt krémhez adjuk, és ha már kihűlt, belekeverjük a szeletekre vágott epret.
Eperhab:
az epret áttörjük, a tojások fehérjét habbá verjük a cukorral és az áttört eperrel.

<<< Torta receptek

   Erdélyi szelet    Édes pogácsa    Estike    Fahéjas csillagok    Fahéjas kártya    Fehér linzer