Erdélyi szelet

Erdélyi szelet, Hozzávalók:

20 dkg liszt,
18 dkg vaj,
2 tojássárgája,
2 evőkanál tejföl,
só,
4 kanál porcukor;
töltelék:
4 tojás,
15 dkg cukor,
15 dkg dió,
citromhéj.

Erdélyi szelet elkészítése:

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, összegyúrjuk a tojássárgákkal, a tejföllel, sóval, cukorral. Pihentetjük a tésztát, közben a tölteléket elkészítjük.

A tojássárgákat jól kikeverjük a cukorral, majd összevegyítjük a tojások habjával, a darált dióval, a citromhéjjal.

A tésztát két részre osztjuk, egyik lapot tepsibe fektetjük, rátesszük a diós piskótát, beborítjuk a másik lappal, és világosra sütjük.

   Édes pogácsa    Estike    Fahéjas csillagok    Fahéjas kártya    Fehér linzer    Finom fűszerkalács