Kakaós tekercs

  • Frissítve: 2019-09-14  

KAKAÓS TEKERCS, Hozzávalók:
5 tojás,
15 dkg cukor,
6 dkg liszt,
2 dkg kakaó;
töltelék:
3 dl tejszín,
10 dkg cukor.
Kakaós tekercs elkészítése:
A tojásfehérjékből kemény habot verünk.
Belekeverjük a porcukrot, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a lisztet, melybe előbb belekevertük a kakaót.
Papírral kibélelt tepsibe öntjük, középmeleg sütőben sütjük.
Lisztezett konyharuhára borítjuk, kenőtollal, hideg vízzel megkenjük, és lehúzzuk róla a papírt.
A konyharuha segítségével azon melegében felcsavarjuk.
Mikor kihűlt, szétnyitjuk, és megtöltjük a vaníliás cukorral ízesített tejszínhabbal, azután újra összecsavarjuk; a tetejét vaníliás cukorral meghintjük, és nedves késsel fölszeleteljük.
<<< torták