Kakaós tekercs

  • Frissítve: 2023-09-02  

KAKAÓS TEKERCS, Hozzávalók:

5 tojás,
15 dkg cukor,
6 dkg liszt,
2 dkg kakaó;
töltelék:
3 dl tejszín,
10 dkg cukor.

Kakaós tekercs elkészítése:

A tojásfehérjékből kemény habot verünk.

Belekeverjük a porcukrot, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a lisztet, melybe előbb belekevertük a kakaót.

Papírral kibélelt tepsibe öntjük, középmeleg sütőben sütjük.

Lisztezett konyharuhára borítjuk, kenőtollal, hideg vízzel megkenjük, és lehúzzuk róla a papírt.

A konyharuha segítségével azon melegében felcsavarjuk.

Mikor kihűlt, szétnyitjuk, és megtöltjük a vaníliás cukorral ízesített tejszínhabbal, azután újra összecsavarjuk; a tetejét vaníliás cukorral meghintjük, és nedves késsel fölszeleteljük.

<<< torták