Receptek

Judit torta

  • Frissítve: 2019-09-14  

JUDIT-TORTA, Hozzávalók:
6 tojás,
6 evőkanál cukor,
2 szelet reszelt csokoládé,
2 evőkanál liszt;
krém:
6 dkg dió,
1 dl tej,
10 dkg vaj,
6 evőkanál cukor,
1 evőkanál rum.
Judit-torta elkészítése:
A tojássárgákat, a cukrot, a csokoládét habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások habját, s végül a lisztet keverjük bele könnyedén.
Mérsékelt tűznél 2 részben megsütjük (papírral bélelt tortaformában).
Krém: a finomra őrölt diót a tejjel leforrázzuk (a dió 10 percig álljon a tejben), ezután szitán átcsurgatjuk, illetve átpasszírozzuk, a vajjal és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadunk egy evőkanál rumot, s ha a torta kihűlt, megtöltjük, kívülről is krémmel vonjuk be és fél diókkal díszítjük.
<<< torták felfújt receptek, judit torta

Judit torta