Nyári torta

  • Frissítve: 2023-09-02  

Nyári torta, Hozzávalók:
28 dkg porcukor,
28 dkg vaj,
14 dkg liszt,
8 tojás,
kb. 1/2 dl málnalé,
15 dkg csokoládé.
Nyári torta elkészítése:
A lisztet, a vaj felét, a tojássárgákat és egy kevés porcukrot jól kikeverünk.
Felverjük a tojásfehérjéket a megmaradt cukor felével, majd óvatosan a tésztába vegyítjük. A masszából zsírozott, lisztezett sütőlemezen 6-8 tortalapot sütünk, közepesen meleg sütőben.
A kihűlt tortalapokat meglocsoljuk málnalével, majd krémet töltünk közéjük.
Krém:
a megmaradt vajat a porcukor másik felével habosra keverjük, hozzáadjuk az időközben gőzön felolvasztott csokoládét. Jól keverjük ki, hogy a krém teljesen sima legyen. Miután a tortalapok közé töltöttünk, a tortát bevonhatjuk csokoládémázzal, vagy a tetejét meghintjük kakaóporral; kihűtjük, és csak később szeleteljük.
<<< torták felfújt receptek, judit torta

Nyári torta