Torta receptek - Narancs torta I.

  • 2018-11-27

Narancs torta I., Hozzávalók:
15 dkg cukor,
15 dkg darált mandula vagy dió,
8 dkg liszt,
6 tojás,
1 narancs;
krém:
30 dkg vaj,
30 dkg porcukor,
1 narancs,
3 cl édes likőr.
Narancs torta I. elkészítése:
A sárgákat 10 dkg cukorral habosra keverjük, a narancs reszelt héjával ízesítjük, hozzákeverjük az 5 dkg cukorral felvert tojásfehérjét, végül beleteszszűk a darált mandulát vagy diót és a lisztet. Tortaformába öntve megsütjük. Ha kihűlt, három karikára vágjuk fel, megtöltjük és bevonjuk a krémmel, a tetejét narancsszeletekkel díszítjük.
A krémhez a cukrot egy kevés vízzel felforraljuk. Ha már langyos, habosra keverjük a vajjal. A narancs levével, reszelt héjával és likőrrel ízesítjük.
<<< torták, almás diós meggyes káposztás rétes, pudingok, felfújtak, puding receptek, rétes receptek, felfújt receptek, judit torta

Narancs torta I.