Linzertorta II.

  • 2018-11-27

Linzertorta II., Hozzávalók:
30 dkg liszt,
20 dkg vaj,
1 tojás,
10 dkg porcukor,
1 evőkanál rum;
töltelék:
2 tojásfehérje,
20 dkg porcukor,
2 evőkanál baracklekvár,
citromlé,
4 dkg dió.
linzer torta II. elkészítése:
A lisztből a vajjal, tojással, porcukorral, rummal, linzertésztát készítünk. A kidolgozott tésztát 4 cipóba osztjuk, és 4 kerek vagy hosszúkás lapot sütünk belőle.
A tojásfehérjéket a porcukorral és 2 evőkanál baracklekvárral, néhány csöpp citromlével habosra keverjük. A lapokat ezzel a krémmel töltjük, és ezzel is vonjuk be a torta tetejét.
Az apróra vágott dióbéllel megszórjuk. Másnap tálaljuk.

Barna linzer
Diós linzer
Fehér linzer
Linzer keksz
Rácsos almás linzer
Rácsos linzer
Linzer torta